Sport

2015.12.05. 21:25

DVTK Jegesmedvék: Mikulás-napi győzelem a Csíkszereda ellen

Miskolc - Mikulás-hangulatban győzte le magabiztosan a DVTK Jegesmedvék csapata a Csíkszeredát.

Miskolc - Mikulás-hangulatban győzte le magabiztosan a DVTK Jegesmedvék csapata a Csíkszeredát.

A mérkőzést a szokásos nagy lendülettel kezdték a Jegesmedvék, sorra dolgozták ki a helyzeteiket, de csak egy Dansereau kapufáig jutottak a 7. percben. Három perc múlva már vezettek a Macik: emberelőnyben egy kék vonalas lövésbe Miskolczi szúrt bele, és a pakk védhetetlenül vágódott a hálóba (1-0). Nagy fölényben játszottak a hazaiak, a Csíkszereda csak ritkán jutott el a miskolci kapuig.

A szünetben a DVTK Jegesmedvék és a Decathlon áruház egy pingpong asztal adományozott a tornanádaskai Hollandház Különleges Lakásotthon gyermekeinek.

Galanisz duplázott

A második harmad miskolci góllal kezdődött: 25 másodperc elteltével – emberelőnyben – Galanisz lőtt bombagólt a harmad közepéről (2-0). Az 5. percben Dansereau és Galanisz bolondította meg a csíki védőket, és végül az utóbbi mattolta gyönyörű mozdulattal Peksat (3-0). Egy perc elteltével Sagert kék vonalas lövése vágódott a kapuba (4-0). A Csíkszereda jóformán csak emberelőnyben tudott helyzetet kialakítani, egy ilyennél a 9. percben Péter szúrt bele egy lövésbe, és a pakk a hálóban kötött ki (4-1). A 17. percben kettős előnybe kerültek a Jegesmedvék, sőt rövid időn belül öt(!) csíki játékos ült a büntetőpadon. Fél perccel a vége előtt egy gyönyörű támadás végén Dansereau varrta fel a korongot a felső sarokba (5-1).

A második szünetben a szurkolók Mikulása – aki a meccs előtt csaknem száz gyermeknek szerzett örömet ajándékcsomagjával - a játékosok gyermekeit is meglepte.

Emberhátrányból is ment

A harmadik harmad 5. percében Sagert egy kipattanó korongot nagyon éles szögből vágott a kapuba (6-1). Kevés izgalom jutott osztályrészül ezután a szurkolóknak, akik még egy miskolci gólnak örülhettek. Szűk egy perccel a vége előtt emberhátrányban Szilágyi volt nagyon harcos, korongot szerzett, amelyet aztán közelről jutatott a hálóba (7-1).


JEGYZŐKÖNYV

DVTK Jegesmedvék - HSC Csíkszereda

7-1 (1-0, 4-1, 2-0)

Miskolci jégcsarnok, 1100 néző. V.: Sós, Németh, Pálkövi, Soltész.


DVTK Jegesmedvék: Adorján – Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Láda B., Ritó, Tóth, Győrfy, Dansereau, Leppanen, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Gyenes(k). Edző: Mayer Péter.

HSC Csíkszereda: Peksa – Koniaev, Mahdzeyeu, Kropotin, Péter, Geréb, Orbán, Antal, Molnár, Dyadyushko, Mironov, Papp, Okos, Khafizov, Sofron, Bednár, Gecse, Rokaly, Onodi(k). Edző: Geréb István.


Gól: Miskolczi, Galanisz(2), Sagert(2), Dansereau, Szilágyi ill., Péter

Kiállítás: 12 perc illetve 22 perc (+20 perc csapatbüntetés)


Mayer Péter: - Rendkívül alacsony színvonalú, lassú és nem túl érdekes mérkőzést játszottunk ma este, amely meg sem közelítette a tegnapi nívóját. Nagyon sajnálom a Csíkszeredát, hogy időről-időre ilyen helyzetbe kerülnek. Természetesen örülök a győzelemnek, de ettől nagyobb kihívást érdemelne mindkét csapat.

Geréb István: - Az első két sorunk otthon maradt, és most leginkább annak örültünk, hogy megfelelő létszámban ki tudtunk állni. Nagyon nehezményezzük a bírói tevékenységet, amely megítélésünk szerint részlehajló volt ma. Ez nem az első eset ebben a szezonban, ezért ezt írásban is közölni fogjuk a szövetséggel. Nem arról van szó, hogy megnyertük volna a mérkőzést, hanem sokkal tisztességesebb helytállást tudtunk volna produkálni. Egyúttal gratulálok a Miskolcnak, mert övék a liga legjobb csapata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!