Sport

2015.12.29. 13:43

Aluinvent-DVTK: Az egyik amerikaitól elköszöntek, a másikat várják vissza

Miskolc - Januárban új légióssal erősödhet az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.

Miskolc - Januárban új légióssal erősödhet az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapata.

Az idei év utolsó meccsét december 18-án játszotta az Aluinvent-DVTK NB I-es női kosárlabda együttese. A piros-fehérek a Vasas elleni, hazai, 51 pontos különbségű győzelmet követően karácsonyi szünetre mehettek, amely hétfőn ért véget, ugyanis hétfő este már edzést tartott a csapatnak Miguel de Jesús López Alonso, az együttes szakvezetője. A DVTK játékosai az esti foglalkozással megkezdték a felkészülést a 2015/16-os évad harmadik etapjára, amely február közepéig, az európai nemzeti válogatottak újabb kontinensbajnoki selejtezőjéig tart.

– Ennek a szakasznak a legfontosabb és elsődleges feladata az Európa Kupa két meccse, amely január 7-én és 14-én vár ránk a svéd Lulea ellen. De ezen túlmenően is sok fontos mérkőzésünk lesz, február közepéig több rangadót játszunk majd a bajnokságban, és reményeink szerint a nemzetközi porondon, a Lulea elleni párharc után is lesz még feladatunk – sorolta a diósgyőriek spanyol edzője.

Nem teljes kerettel

Az új etapot azonban nem a teljes kerettel kezdte meg a Diósgyőr, két amerikai légiós sem volt jelen a hétfő esti tréningen, az U20-as magyar válogatott összetartásán lévő Bach Boglárkán túl.

– Strange-től elbúcsúztunk, ő nem tér vissza. Az amerikai játékosnak az év végégig volt szerződése a klubbal, és ez lejár. Személyében egy rendkívül szimpatikus, roppant lelkes játékost ismertünk meg, aki január 1-től a Donau Ries csapatában, a német első osztályban folytatja pályafutását – tudtuk meg Miguel de Jesús López Alonsotól, aki arra a felvetésre, hogy sok szurkolónak nem tiszta, hogy miért játszott kevesebbet Strange a többi légióshoz képest, ezt felelte: – A szezon kezdetén három légiósban gondolkodtunk, Brewer, Jovanovic után Likhtarovich személyében meg is találtuk őket. Strange ezt követően, amolyan pluszként érkezett hozzánk, mint olyan játékos, aki lehetőséget szeretett volna kapni az európai kosárlabdában, hogy az egyetemi évei után a játéka ne szakadjon meg. Számunkra pedig segítséget jelentett az ittléte, elsősorban a közös gyakorlásokon mutatott kiváló edzésmunkájával. Ez a kölcsönös és jó együttműködés mindenki hasznát szolgálta, így elégedetten váltunk el egymástól.

Hóvihar Houstonban

Alyssia Brewerrel teljesen más a helyzet, ő indult volna vissza időben, hogy hétfőn este a DVTK-val eddzen, de az időjárás közbeszólt.

– Szülővárosából, Tulsából repült volna vasárnap, Houstonon át Európába, de Houstonba, az ottani hóvihar miatt nem indultak repülőgépek, és sajnos hétfőn sem tudott útra kelni, de reméljük, hogy hamarosan velünk lesz ő is – tudtuk meg a diósgyőriek szakvezetőjétől, aki arra a kérdésre, hogy marad-e a szezon előtt tervezett háromfős légiós szám, vagy a Str­ange távozásával megüresedett negyedik helyet betöltik valakivel, így felelt: – Az a terv, hogy lesz negyedik külföldink is, már januárban. Olyan, aki meghatározó szerepet tölthet be a csapatban. Jó lenne, ha minél előbb itt lehetne, az igazi az lenne, ha már a svédek elleni EK-meccsen is pályára küldhetném, de erre meglehetősen csekély az esély.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!