Sport

2015.11.30. 15:03

MVSC: Néhány szép megmozdulásra futotta

Miskolc - Vasárnap hazai pályán szerepelt és kikapott az Albrecht-MVSC-MVSI NB I-es női röplabdacsapata.

Miskolc - Vasárnap hazai pályán szerepelt és kikapott az Albrecht-MVSC-MVSI NB I-es női röplabdacsapata.

Viszonylag bő névsort, tíz nevet tudott beírni a jegyzőkönyvbe a hazaiak szakvezetője, pusztán három hiányzó volt: Kovács E., Tomán és Urbán.

Végig a vendégek vezettek

Az első felvonásban végig a látogatók vezettek, kettő-öt ponttal (3-5, 6-9, 12-17), bár a miskolci tréner kétszer is módosított csapatán. Egyszer négyes ütőben Kocsis helyett Kovács G. érkezett, aztán feladót is váltott, Sinai ment le, Kiss V. pedig be (mindez 15-21-nél történt). A hozzáállással ezúttal sem volt gond, bár a hibák miatt túl sok pontot adtak vendégüknek a miskolciak.

A második felvonás elején sajnálatos dolog történt, egy akciónál Kiss E. maradt lenn a földön. Gyorsan jött az orvosi segítség, a jobb térde sérült meg, le kellett támogatni a kispadhoz, de kemény fából faragták és nem sokkal később ismét játékra tudott jelentkezni. A társak tartották magukat, bár amikor tisztán meg tudta játszani a labdát a Kaposvár, akkor a hálónál nem nagyon találkoztak ellen­állással. Centerben Szajkónak voltak jó ütései, illetve pár szerva is megfelelően sikerült a Vasútnál, így nem volt csoda, hogy a zöld-fehérek vezetni is tudtak. 19-18-nál Mészáros Péter látta, nem lesz ez így jó, időt kért, ahonnan gárdája egy 7-0-s sorozatot vágott ki, s ezzel 0:2-re módosult az állás.

A harmadik szettben 5-5-ig volt partiban az Albrecht, ez volt az a pont, ahonnan és amikor meg tudott lépni a Diamant (5-13). 9-18-nál dupla annyi egységgel rendelkeztek a somogyiak, mint a pályaválasztó, amely ekkor már elveszítette a hitét és a kedvét is. A hátralévő időben a mindenkit szerepeltető egyetemisták felszabadultan röplabdáztak, és magabiztosan hozták az összecsapást. A Vasút így 9 találkozó után továbbra is 0 ponttal áll a tabella utolsó helyén.

A zöld-fehérek nem pihennek, ugyanis ma 17 órától hazai pályán az MTK elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő-visszavágóját vívják meg. Az első felvonást a fővárosiak nyerték 3:0-ra.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Albrecht-MVSC-MVSI – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem

0:3 (-18, -19, -13)

Miskolc, 40 néző. V.: Bodrogi, Jámbor.

Albrecht-MVSC-MVSI: Sinai, Kiss E., Szajkó, Kocsis, Nagy Zs., Mészáros. Csere: Nagy D. (liberó), Kovács G., Kiss V., Zsofnyák. Edző: Kerekes Attila.

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem: Jenei, Szombathelyi, Horváth A., Szívós, Rák, Jezerniczki. Csere: Csitári (liberó), Fáth (liberó), Pedranzini, Pós, Pintér. Edző: Mészáros Péter.

Kerekes Attila: – Normál esetben most le kellene szidnom a lányokat, de inkább örülök annak, hogy még mindig vannak olyanok Miskolcon, akik éltetik és képviselik a röplabdát.

Mészáros Péter: – Megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzést. Egy fárasztó utazás után kicsit nehezen melegedtünk játékba. Örülök annak, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!