Sport

2015.11.30. 09:18

DVTK Jegesmedvék: marad az 5-0-ás vereség

Miskolc - Egy napon, két mérkőzésen szerepeltek, ezért hiába nyertek – utólag veszítettek a Macik.

Miskolc - Egy napon, két mérkőzésen szerepeltek, ezért hiába nyertek – utólag veszítettek a Macik.A Magyar Jégkorong Szövetség Fellebbviteli Bizottsága helyben hagyta a versenybíróság által hozott határozatot, így a DVTK Jegesmedvék – ASC Corona Brasov, 7-2-es hazai sikerrel végződött Mol-ligás találkozó 3 pontját, 5-0-ás gólkülönbséggel a brassóiak javára igazolta. A mérkőzés jegyzőkönyvének utólagos vizsgálata alapján ugyanis megállapították, hogy a Jegesmedvéknél három olyan játékos – Győrfy Tihamér, Kiss Bence, Laczkó Ákos – lépett pályára, akik ugyanazen a napon, U20-as EBYSL-meccsen már szerepeltek, így – a szövetség által citált szabály szerint – egyikük sem léphetett volna jégre. A fellebbviteli bizottság hosszas indoklása tartalmazza: a sportág jellegéből adódóan, a sportolók egészségének megőrzése, biztonsága szempontjából főszabályként nem kívánatos, hogy egy sportoló azonos napon, két tétre menő mérkőzésen játsszon.

Egri Gergely, a DVTK Jegesmedvék csapatvezető-me­ne­dzse­­­­re: „Nem vagyunk jogászok, mi a jégkorong szakmához értünk, így majd a már említett jogászunk megmondja, hogy van-e értelme még ezzel foglalkoznunk, vagy lépjünk túl rajta.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!