Sport

2015.11.26. 21:19

DVTK Jegesmedvék: Bravúrgyőzelem a Csíkszereda ellen

A DVTK Jegesmedvék csapata tartalékosan, nagyon sok emberhátrányt kivédekezve igazi bravúrgyőzelmet aratott Csíkszeredán, így második túrájukon is elhozták mind a hat pontot Erdélyből.

A DVTK Jegesmedvék csapata tartalékosan, nagyon sok emberhátrányt kivédekezve igazi bravúrgyőzelmet aratott Csíkszeredán, így második túrájukon is elhozták mind a hat pontot Erdélyből.

A Jegesmedvék mindössze három felnőtt és két junior védővel álltak fel a csütörtöki mérkőzésre, mivel Gőz és Láda sérülés, Dudas pedig eltiltás miatt nem játszhatott, a Csíkszereda viszont csaknem a legjobb csapatát küldhette jégre. Az első harmadban a Csíkszereda játszott fölényben, Adorjánnak nagyon sok védenivalója akadt. A kiállítások kiosztása eléggé egyoldalúra sikerült, hiszen csak miskolci játékosnak kellett a büntetőpadra ülnie, egészen pontosan négy alkalommal, ám ezeket sikerült kivédekezni.

A második harmadban fantasztikus teljesítményt nyújtottak a Jegesmedvék. Annak ellenére, hogy folyamatosan kapták a kiállításokat - ezek között volt egy kettős fórja is a Csíkszeredának -, négy góllal terhelték meg a házigazdák kapuját. A sort Tóth kezdte, aki emberhátrányban, egy megszerzett koronggal lépett meg, és mattolta Peksa-t. A következő találatot Booras jegyezte egy szépen kijátszott támadás végén, majd Pavuk következett, aki Somogyi remek passzát váltotta gólra. A harmad vége előtt még Sagert is betalált közelről.

A harmadik harmadban tovább folytatta a gólgyártást a vendégcsapat: egy kipattanót Cseter vágott a kapuba. A hazaiak nehezen viselték a közelgő vereséget, aminek kézzel fogható jele volt, hogy Bors lefejelte Tóthot, meg is kapta a végleges kiállítását. Az 5 perces előnyt gyorsan gólra váltotta Somogyi. Antal ugyan tett egy szépségtapaszt a vereségre, de a Jegesmedvék fantasztikus teljesítményt nyújtva győzték le a Csíkszeredát.


JEGYZŐKÖNYV

HSC Csíkszereda - DVTK Jegesmedvék

1-6 (0-0, 0-4, 1-2)

Csíkszeredai jégcsarnok, 950 néző. V.: Lascar, Toparceanu, Redai, Péter.


DVTK Jegesmedvék: Adorján – Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Ritó, Tóth, Laczkó, Győrfy, Dansereau, Leppanen, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Kiss(k). Edző: Mayer Péter.

HSC Csíkszereda: Peksa – Ozols, Tambijevs, Bors, Orbán, Kuzman, Antal, Mihály, Moldován, Molnár, Dyadyushko, Berlev, Papp, Salló, Khafizov, Bednár, Bíró, Farkas, Gecse, Rokaly, Ruczuj(k). Edző: Artur Oktyabrjov.


Gól: Antal ill., Tóth, Booras, Pavuk, Sagert, Cseter, Somogyi

Kiállítás: 11 perc (+25 perc Bors, +20 perc Gecse) illetve 21 perc (+20 perc Sagert)


Mayer Péter: - Kiváló győzelmet arattunk, nagyon büszke vagyok a csapat valamennyi tagjára, mert minden nehezítő körülmény ellenére fantasztikus teljesítményt nyújtottak. A speciális játékban óriási munkát végeztünk, hiszen a rengeteg kiállítást, köztük egy kettős fórt is kivédekeztünk, pedig az ellenfélnél kiváló játékosok vannak. Amikor ezen az időszakon túljutottunk, akkor sorra használtuk ki helyzeteinket, miközben hátul továbbra is stabilak maradtunk. Rendkívül fontos volt, hogy érzelmileg remekül kontrolláltuk a meccset, a legnehezebb szakaszokban is higgadtak tudtunk maradni, és csak a munkára koncentráltunk, kizártunk minden egyéb tényezőt. Ez valóban férfimunka volt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!