Sport

2015.11.01. 18:43

Cselgáncs vk - Tóth és Joó bronzérmes Abu-Dzabiban

Abu-Dzabi/Budapest - Tóth Krisztián és Joó Abigél is a harmadik helyen végzett a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának Abu-Dzabiban rendezett Grand Slam-viadalán.

Abu-Dzabi/Budapest - Tóth Krisztián és Joó Abigél is a harmadik helyen végzett a cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatának Abu-Dzabiban rendezett Grand Slam-viadalán.

A 90 kilogrammos súlycsoportban szereplő Tóth - a viadal honlapja szerint - ukrán, indiai és szerb rivális legyőzésével jutott az elődöntőbe, ahol viszont intésekkel kikapott a mongol Otgonbaatar Lkhagvasurentől. A KSI vb-ezüstérmes versenyzője a bronzmeccsen aztán vazaarival verte a szerb Aleksandar Kukoljt.

A 78 kilósoknál Joó a második fordulóban kikapott az Eb-harmadik holland Guusje Steenhuistől, majd a vigaszágon az ukrán Viktorija Turksz legyőzésével jutott el a bronzcsatáig. Ott az olimpiai második, világ- és Európa-bajnok francia Audrey Tcheumeo várt rá, akitől kikapott augusztusban az asztanai világbajnokság selejtezőjében. A meccs ezúttal is a riválisnak állt, aki egy dobásra jukót kapott, majd előnye birtokában passzív lett, és sorra kapta az intéseket. A harmadik figyelmeztetést három másodperccel a vége előtt gyűjtötte be, és a hátralévő idő már-már formaságnak tűnt, amikor a 25 éves magyar kitolta őt a tatamiról. Az eredményhirdetésnél szinte mindenki a francia győzelmét várta, ám a bíró ekkor kiosztotta neki a negyedik intést is, ami leléptetést, azaz Joó győzelmét jelentette.

Szombaton Csoknyai László 81 kilóban harmadik lett, míg a 48 kilósoknál az olimpiai bronzérmes Csernoviczki Éva ötödikként zárt az Egyesült Arab Emírségekben, ahol 88 ország 481 dzsúdósa versengett.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!