Sport

2015.10.12. 14:22

Egyéniben, csapatban is fejtettek Ózdon

Ózd - Sikerrel zajlott le a VIII. Ózd Kupa Országos Rejtvényfejtő Verseny.

Ózd - Sikerrel zajlott le a VIII. Ózd Kupa Országos Rejtvényfejtő Verseny.

Több mint százan gyűltek össze az idei Ózd Kupa országos rejtvényfejtő viadalra. Az első napon az egyéni versenyt rendezték meg, vasárnap pedig csapatban bizonyíthattak a fejtörők mesterei. A Kaszinó épületében minden kategóriában két feladványt kellett megoldani, természetesen hiba nélkül, a legrövidebb idő alatt. Mint a helyszínen megtudtuk: az internet és az elektronika világában is népszerűek maradtak a keresztrejtvények, amit abból lehet látni, hogy az újságárusoknál továbbra is jól fogynak ezek a kiadványok. Több tíz, sőt akár százezres nagyságrendben lehet mérni azoknak a számát, akik időközönként, így próbálják meg serkenteni az agyuk működését.

Sokkal kevesebben vannak viszont azok, akik versenyszerűen fejtenek: országos viszonylatban 3–400 főre tehető azoknak a száma, akik rendszeresen részt vesznek a különböző országos és regionális versenyeken. Ebből a szempontból az ózdi rendkívül jól sikerült, hiszen az ország számos pontjáról érkeztek erre a hétvégére az észak-borsodi városba.

- ÉM-ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!