Sport

2015.10.13. 09:33

Eb-selejtezők - Az ukránok vereségével karnyújtásnyira a továbbjutástól a magyarok

Budapest/Kijev, 2015. október 12., hétfő (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott közel került ahhoz, hogy legjobb harmadikként kijusson a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságra.

Budapest/Kijev, 2015. október 12., hétfő (MTI) - A magyar labdarúgó-válogatott közel került ahhoz, hogy legjobb harmadikként kijusson a jövő évi franciaországi Európa-bajnokságra.

Hétfő este a magyar csapatra ebből a szempontból "veszélyes" ukránok Kijevben 1-0-s vereséget szenvedtek a legutóbbi két Európa-bajnokságon győztes spanyol válogatottól. Mivel ebben a csoportban a szlovákok 4-2-re győztek Luxemburgban, így ők jutottak ki egyenes ágon a kontinensviadalra, az ukránok pedig a csoportharmadikak összevetésében nem előzték meg a magyarokat.

A kijevi összecsapáson a hazaiak könnyedén vezetést szerezhettek volna, de előbb középen éppen csak lemaradt a labdáról az érkező játékos, pár perccel később pedig David De Gea, a spanyolok kapusa két hatalmas bravúrt mutatott be.

A 22. percben egy nagyszerűen kidolgozott támadás végén előnybe kerültek a spanyolok, Thiago Alcántara beadását a válogatottban debütáló Mario Gaspar fejelte a hálóba. Három perccel később gyakorlatilag el is dönthette volna az összecsapást Vicente Del Bosque csapata, de Cesc Fabregás kihagyta a saját maga által kiharcolt 11-est.

A fordulást követően az ukránok egyre nagyobb nyomást gyakoroltak a spanyolokra, de De Geával az élen nem tört meg a vendégek hátsó alakzata. A hajrában az ukránok kissé elfáradtak, így nem volt esélyük a fordításra.

Ez az eredmény azt jelenti, hogy a magyar válogatottat már csak az A csoportban szereplő török válogatott előzheti meg a legjobb harmadik helyért zajló versenyben. A törökök közvetlen kvalifikációjához az kell, hogy kedden hazai pályán legyőzzék a már továbbjutott izlandi csapatot, és e mellett a sereghajtó, nyeretlen kazahok három pontot szerezzenek Lettországban. Minden más esetben a magyar válogatott legjobb csoportharmadikként biztosítja helyét a jövő évi franciaországi kontinensviadalon, így 44 év után szerepelhet újra Európa-bajnokságon.

Eredmények, 10. forduló:

C csoport:

Fehéroroszország-Macedónia 0-0

Luxemburg-Szlovákia 2-4 (0-3)

Ukrajna-Spanyolország 0-1 (0-1)

A csoport végeredménye: 1. (Eb-résztvevő) Spanyolország 27 pont, 2. (Eb-résztvevő) Szlovákia 22, 3. (pótselejtezős) Ukrajna 19, 4. Fehéroroszország 11, 5. Luxemburg 4, 6. Macedónia 4

E csoport:

Észtország-Svájc 0-1 (0-0)

Litvánia-Anglia 0-3 (0-2)

San Marino-Szlovénia 0-2 (0-0)

A csoport végeredménye: 1. (Eb-résztvevő) Anglia 30 pont, 2. (Eb-résztvevő) Svájc 21, 3. (pótselejtezős) Szlovénia 16, 4. Észtország 10, 5. Litvánia 10, 6. San Marino 1

G csoport:

Ausztria-Liechtenstein 3-0 (1-0)

Oroszország-Montenegró 2-0 (2-0)

Svédország-Moldova 2-0 (1-0)

A csoport végeredménye: 1. (Eb-résztvevő) Ausztria 28 pont, 2. (Eb-résztvevő) Oroszország 20, 3. (pótselejtezős) Svédország 18, 4. Montenegró 11, 5. Liechtenstein 5, 6. Moldova 2

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!