Sport

2015.10.03. 22:05

DVTK Jegesmedvék: Egy hét – két győzelem a Csíkszereda ellen

Miskolc - A Csíkszereda érkezett szombaton este a népkerti jégcsarnokba és a DVTK Jegesmedvék csapata magabiztos győzelmet aratott.

Miskolc - A Csíkszereda érkezett szombaton este a népkerti jégcsarnokba és a DVTK Jegesmedvék csapata magabiztos győzelmet aratott.

A mérkőzés első perceiben a Jegesmedvék nagy fölényt harcoltak ki, Ruczujnak többször is nagyot kellett védenie. A 9. percig bírta a nyomást a vendégcsapat, ekkor Láda a kapu mögül indulva húzta be a korongot a gólvonal mögé (1-0). A Csíkszereda kapta a mérkőzés első emberelőnyét a 12. percben, de komoly helyzetet sem tudtak kialakítani. A 17. percben Bednar a saját kapuja mögötti hátsó palánkra lőtte a korongot, amely kis híján Ruczujról a hálóba pattant, de végül a kapus meg tudta fogni a pakkot.

Tóth duplázott

A második harmad csíkszeredai kiállítással kezdődött, mert a csapat későn érkezett meg. Ezt gyorsan ki is használták a Macik: Tóth közelről mattolta Ruczujt (2-0). A 3. percben kettős előnybe kerültek a Jegesmedvék, ám ezt nem sikerült kihasználni. A 9. Percben Dansereau léphetett ki egyedül, de kicsit oldalról leadott lövését védte Ruczuj. A 11. percben növelte előnyét a hazai csapat: emberelőnyben egy kipattanó korongot Tóth vágott közelről a hálóba (3-0). A 14. percben a csíki csapat játszhatott kettős fórban, de nemhogy gólt nem tudtak lőni, hanem amikor már csak „sima” emberelőnyük volt, akkor a Macik találtak be Dudas révén egy gyors kontra végén (4-0).

Láda másodszor

A harmadik harmad vendég emberelőnnyel kezdődött, de Adorján ezúttal is remekül védett. Az 5. percben újabb hazai gól esett: Láda a kapuban torkából lőtt a hálóba (5-0). A 10. percben Shane Heffernan tett egy apró szépségtapaszt a csúnya vereségre (5-1). A 15. percben Sagert lőtt hatalmas gólt a kék vonalról (6-1). Az utolsó előtt percben volt még egy gól váltás, Somogyi és Berlev volt eredményes, így alakult ki a 7-2-es végeredmény.

A Jegesmedvék egy héten belül másodszor is magabiztosan győzték le a Csíkszeredát.

Jegyzőkönyv

DVTK Jegesmedvék - HSC Csíkszereda

7-2 (1-0, 3-0, 3-2)

Miskolci jégcsarnok 950 néző. V: Németh, Gangel, Berger, Kis-Király

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Gőz, Sagert, Hajós, Galanisz, Somogyi, Popovics, Pavuk, Szilágyi, Láda B., Ritó, Tóth, Győrfy, Dansereau, Leppanen, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Booras, Cseter, Kiss(k). Edző: Mayer Péter.

HSC Csíkszereda: Ruczuj – Ozols, Kropotin, Tambijevs, Bors, Geréb, Orbán, Kuzman, Mihály, Moldován, Berlev, Okos, Salló, Heffernan K., Heffernan S., Bednár, Bíró, Farkas, Gecse, Rokaly, Onodi(k). Edző: Geréb István.

Gól: Láda(2), Tóth(2), Dudas, Sagert, Somogyi ill., Heffernan S., Berlev

Kiállítás: 12 perc (+10 perc Dudas) illetve 16 perc


Mayer Péter: - Kicsit lassan vettük fel a fordulatszámot, de aztán elkaptuk a fonalat. Jól működtek a speciális játékaink, jól védekeztünk. A végére egy kicsit kiengedtünk, de így is elégedett vagyok, hiszen ismét győztünk, és ez a legfontosabb.

Geréb István: - Egy nagyon erős csapattal találkoztunk. A miénk még csak formálódik, most érkeztek új játékosok, akiknek beépítése időbe telik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!