Sport

2015.10.02. 15:13

Az Európa-rekordért megy Holló Szilárd

Kazincbarcika - Litvániában, a korosztályos kontinensviadalon emel a KVSE versenyzője, Holló Szilárd.

Kazincbarcika - Litvániában, a korosztályos kontinensviadalon emel a KVSE versenyzője, Holló Szilárd.

Az elkövetkezendő napokban a litvániai Klaipedában rendezik meg az idei junior és U23-as súlyemelő Európa-bajnokságot. A fiatalabbaknál ott lesz az eseményen a még csak 15 esztendős kazincbarcikai Holló Szilárd is, aki a +105 kilogrammosok között fogja megméretni magát. Az észak-borsodi tárcsás vasárnap utazik a Baltikumba, ahol az előzetes tervek szerint szerdán fog emelni (hacsak a technikai értekezleten másként nem alakítják a programot). Holló Szilárd nemrégiben azzal robbant be a honi súlyemelőéletbe, hogy a nyáron Svédországban lebonyolított serdülő Európa-bajnokságon ezüstérmes lett a súlycsoportjában.

270-es összetettel

– Amennyiben megnézzük a teljes junior mezőnyt, akkor megállapítható, hogy ő lesz a legfiatalabb emelő – mondta az Észak-Magyarországnak a KVSE edzője, Pátrovics Géza. – A súlycsoportjában kilencen lesznek, csupa olyanok, akik négy-öt évvel idősebbek nála, ennél fogva már az is nagy dolog lenne, ha az első hatban zárna. De az elsődleges és a másodlagos cél sem ez: Szilárdot azért nevezte erre az Eb-re a szövetség, hogy nemzetközi tapasztalatot gyűjtsön, az a jó, ha valaki minél többet találkozik a közvetlen élcsoporttal, látja, hogy hová kell eljutnia. A másik feladat az, hogy szakításban megdöntse a korosztályos rekordot, ami jelenleg 121 kiló, és amihez Landskorában már közel volt. Vagyis itt, ebben a fogásnemben 122 kilo­grammot tervezünk, lökésben 150-et, tehát a 270 kilogramm környéki összteljesítménnyel már elégedettek lennénk.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!