Sport

2015.10.18. 21:59

49. Mecsek Rally - Ezüsttel lett ezüstös Kazárék bajnoksága

Miskolc - Az ifj. Tóth János, Szőke Tamás kettős nyerte meg a 49. Mecsek Rallyt, Kazárék másodikként értek célba.

Miskolc - Az ifj. Tóth János, Szőke Tamás kettős nyerte meg a 49. Mecsek Rallyt, Kazárék másodikként értek célba.

A Mecsek ázott, saras aszfaltos útjain ért véget az idei ralibajnokság. Az abszolút elsőség már Kassán eldőlt, hiszen Herczigék a Felvidéken behozhatatlan előnyt szereztek. Az elmúlt három esztendőben bajnoki címig jutó Kazár Miklós a második helyért szállt harcba, amelyet be kellett biztosítania ifj. Tóth Jánossal szemben. Kettőjük külön csatájáról szólt a mögöttünk hagyott hétvége, amely több egységnek is szerencsétlenül alakult.

A Skoda Felica Kit-Carral induló Herczigék a második szakaszon az árokba estek, Spitzmülleréknek pedig nemes egyszerűséggel elszállt a jobb első kerekük. A több szakaszgyőzelmet is elkönyvelt Hadik András az első nap felénél volt kénytelen kiállni, így szépen rostálódott a mezőny. Kazárék sokáig tartották a lépést a korábbi hétszeres magyar bajnok ifj. Tóth Jánossal, ám az első nap utolsó mért pályáján bal hátsó defektet kaptak, ezzel pedig elszálltak a győzelmi reményeik. A miskolci pilóta innentől kezdve arra ügyelt, hogy a vasárnapi pályákon biztonságosan lehozza a Mitsubishit, ezzel pedig megtartsák az éves pontversenyben a második helyezést. Ez sikerült, ifj. Tóthék mögött ezüstérmet szereztek a Mecsekben, így három bajnoki cím után, most másodikként fejezték be a hét állomásból álló magyar bajnokságot.

A kéztörésen múlt

- Nagyon sajnálom ezt a defektet, mert meghiúsított minket abban, hogy végig harcban legyünk a futamgyőzelemért – mondta Kazár Miklós. – Ennek ellenére jól éreztük magunkat, a csúszós úton igyekeztünk a nézőket is kiszolgálni. Véget ért a bajnokság, ami a tavaszi kéztörésem miatt nem alakulhatott jobban. Normál körülmények között, biztos, hogy éles lett volna az utolsó futam is. Így a közönséget és magunkat szórakoztattuk. Jövőre az lesz a feladatunk, hogy visszaszerezzük az elsőséget. Ezért mindent meg is fogunk tenni, az eddigiekhez hasonlóan alaposan föl fogunk készülni az előttünk álló feladatokra.

A hazai ralibajnokság ezzel valóban véget ért: idén még egy veszprémi Mikulás Rally és a Hungaroring központú Szilveszter Rally van hátra, de ezek a futamok már nem számítanak bele a bajnoki értékelésbe. A Mecsekben tehát ifj. Tóth János és Szőke Tamás győzött, Kazárék lettek az ezüstérmesek, a dobogó harmadik fokára pedig Bútor Róbert és Tagai Róbert állhatott föl.

- ÉM-ME -

A 49. Mecsek Rally végeredménye

1. ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot 208T16 R5) 1:43:32,9

2. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:28,1

3. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Mitsubishi Lancer EVO X RS) +2:28,7

4. Rongits Attila, Hannus László (Mitsubishi Lancer EVO IX RS) +3:08,6

5. Ranga Péter, Czakó Janek (Mitsubishi Lancer EVO IX) +3:44,3

6. Kovács Antal, Istovits Gergő (Ford Fiesta R5) +3:58,9


Az abszolút pontverseny végeredménye:

1. Herczig Norbert, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 135 pont

2. Kazár Miklós, Ferencz Ramón (Mistubishi Lancer EVO IX) 129 pont

3. ifj. Tóth János, Szőke Tamás (Peugeot 206T16 R5) 116 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!