Sport

2015.09.24. 13:54

Magyar Kupa: A DVTK éles töltényekkel játszott Balatonfüreden

A labdarúgó Magyar Kupában Bognár vezérletével lépett tovább a Diósgyőr.

A labdarúgó Magyar Kupában Bognár vezérletével lépett tovább a Diósgyőr.A labdarúgó Magyar Kupa 2. fordulójában szerda délután Balatonfüredi FC – Diósgyőri VTK meccset rendeztek. A hazai gárda az NB III Nyugati csoportjában a múlt hét végén, a 8. fordulóban szerezte meg első győzelmét az egykori diósgyőri tréner, Földesi Károly irányításával. De a vendég piros-fehérek is bajnoki győzelemből érkeztek, méghozzá nem tartalékos felállásban. Már a találkozó elején volt ziccere a DVTK-nak, de néhány kimaradt helyzet után érkezett két gól, ami nagyon is benne volt a meccsen addig látottakban. A tisztes előny tudatában is a Diósgyőr uralta a meccset, volt is gólszerzési lehetőségük, ami kimaradt. Aztán a hazai csapat néhány figyelmeztető lövést elsütött, de a vendégek nem vak-, hanem éles töltényekkel játszottak, és az első félidő hajrájában szerzett két újabb találattal eldöntötték a továbbjutást.

Élményszámba ment

A második játékrészben mindkét szakvezető kettőt-kettőt cserélt, ebből is látható volt, hogy a továbbjutás kérdése már nem nyitott. Ennek a fél­időnek az első negyedórájában volt támadójátéka a hazai gárdának, de gólt a vendégek szereztek. A remek napot kifogó, jól játszó Bognár élményszámba menően futballozott, és Grumic sem akart lemaradni tőle. Kettejük kiváló teljesítményéhez, a támadójátékban Bacsa és Egerszegi is sokszor felnőtt, úgyhogy a százfős vendégtábor nagyon jól szórakozott. Ebben a játékrészben a Diósgyőr is szerzett egy kapufát (az elsőben a Balatonfüred), aztán még két gólt, és magabiztos, könnyed játékkal lépett tovább a következő fordulóba.

ÉM-BCS



Jegyzőkönyv:

Balatonfüredi FC – Diósgyőri VTK 0-7 (0-4)

Balatonfüred, 500 néző. V.: Kovács G. (Huszár, Kulman).

Balatonfüredi FC: Szabó M. – Bánhidi, Gólya, Gál, Böörczky – Aranyi, Baldauf –Cseszneki, Tóth G., Switzer – Wágner. Edző: Földesi Károly.

Diósgyőri VTK: Rados – Okuka, Kovács G., Lipták, Nemes – Egerszegi, Kitl – Bacsa, Bognár, Barczi – Grumic. Vezetőedző: Bekő Balázs.

Csere: Gólya helyett Mayer a 46., Tóth G. helyett Rosta a 46., Barczi helyett Ternován a 46., Kitl helyett Kövér a 46., Switzer helyett Maka a 61., Rados helyett Bősz a 69. percben.

Gólszerző: Szabó M., öngól (0-1) a 15., Grumic (0-2) a 17., Bacsa (0-3) a 38., Grumic ((0-4) a 42., Bognár (0-5) a 60., Kovács G. (0-6) a 72., Bognár (0-7) a 90. percben.

Jók: Bognár, Grumic, Bacsa, Egerszegi, ill. senki.

Földesi Károly: – A várt eredmény született, nem a gólkülönbségre gondolok, hanem a Diósgyőr győzelmére. A második félidőben volt egy-két biztató támadásunk, amiből építkezhetünk a számunkra fontos bajnoki folytatásra. Gratulálok a DVTK-nak, kívánom, hogy jussanak minél tovább.

Bekő Balázs: – Megfelelő komolysággal kezeltük ezt a mérkőzést. Határozottan és agresszíven játszottunk, ez volt a minimális elvárás. Ha egy csapat egy alacsonyabb osztályú gárda ellen tovább akar jutni a kupában, akkor azt így kell megtenni.



A gólok története

15. perc: Egy jobboldali akció végén Okuka az alapvonal közeléből ívelt a kapu elé, beadására Grumic emelkedett, aki 6 méterről a kapu jobb alsó sarka felé fejelte a labdát. A játékszer azonban a kapufára pattant, onnan az éppen menteni igyekvők hazai kapusra, Szabó M.-ről pedig a gólvonal mögé (öngól), 0-1.


17. perc: Bognár jó kiugratásával Barczi a bal oldalon ment el, majd remekül tálalt Grumic elé, aki 18 méterről, középről lőtt laposan a kapu bal oldalába, 0-2.


38. perc: Bognár balról ezúttal is kitűnően ívelt előre, ezúttal a jobb oldalon, mélységből érkező Bacsa elé, aki tisztán törhetett kapura, és 15 méterről nagy erővel a kapu bal felső sarkába bombázott, 0-3.


42. perc: Kitl szerzett labdát a felezővonal környékén, ebből indult kontrára a DVTK. Bognár pár lépés után Grumic elé tálalt, a csatár futott néhány métert a labdával, majd 16 méterről laposan a bal alsó sarokba lőtt, 0-4.


60. perc: Bacsa jó ütemben passzolt a bal oldalon Grumic elé, a csatár pedig jól vette észre, hogy Bognár középen üresen érkezik,és elé tálalt, utóbbi pedig 8 méterről, higgadtan a kapu bal oldalába helyezett, 0-5.


72. perc: Bognár jobboldali szögletből a rövid oldalon Lipták elé passzolt, a védő remekül emelte a kapu elé a labdát, ahol az érkező Kovács G. 2 méterről a ketrec jobb oldalába fejelt, 0-6.


90. perc: Lipták a hazai térfél közepéről jobbra tett ki a labdát Bacsának, aki befutott a 16-oson belülre, majd az üresen érkező Bognár elé passzolt, a középpályás pedig 4 méterről a kapu jobb oldalába helyezett, 0-7.


Balatonfüred, Miskolc - A labdarúgó Magyar Kupa 2. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Balaton partján, az NB III-as Balatonfüredi FC otthonában lépett pályára szerdán 15 órától, ahol a tét a legjobb 32 közé kerülés volt. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on! tovább »

A Diósgyőri VTK mellett, csak a Tiszaújváros került a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé. A Mezőkövesd hosszabbításos meccsen bukott el hazai pályán az élvonalbeli Békéscsabával szemben. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!