Sport

2015.09.28. 21:21

DVTK Jegesmedvék: A sereghajtó legyőzése nem okozott gondot

A HSC Csíkszereda ellen megszerzett három pont után a Brassó ellen játszanak a Macik.​

A HSC Csíkszereda ellen megszerzett három pont után a Brassó ellen játszanak a Macik.​A jégkorong Mol Liga 2015/16-os szezonjában idei hatodik meccsét játszotta hétfőn este e DVTK Jegesmedvék csapata. A sárga-fekete-piros-fehérek erdélyi túrájuk első állomásán a HSC Csíkszereda vendégei voltak. A sereghajtó elleni meccsnek már az első percében emberhátrányba kerültek a Macik, de ezt kivédekezték, és egyenlő létszámban fölényben játszottak. A 10. percben Dudas révén a vezetést is megszerezték, Galanisz szolgálta ki a légióst egy jó passzal (0-1). A hazaiak mentek, küzdöttek, és erőfeszítéseiket ekkor még siker koronázta, hiszen a 17. minutában Kropotin bevette a miskolci kaput, amely előtt nem a sérült légiós, Guggenberger, hanem a fiatal Adorján állt (1-1). Bő egy percig örülhettek a csíkszeredai nézők a döntetlen állásnak, ugyanis Bors kiállítása után 28 másodperccel Dudas váltotta gólra az emberfórt (1-2).

A második játékrész elején ismét emberelőnyben játszhattak a diósgyőriek, de ekkor nem sikerült növelni az előnyüket, nem úgy a második létszám fórnál, amikor a 26. percben újfent Dudas következett, a kanadai hokis a harmadik gólját szerezte a találkozón (1-3). A Macik magabiztosan játszottak, és ez a harmad második felében újabb gólokat eredményezett, a 33. percben Somogyi volt eredményes (1-4), a 37.-ben pedig Hajós, utóbbi egy újabb emberelőnyös helyzetet váltott gólra (1-5). Még ebben a játékrészben csökkentette hátrányát a Csíkszereda, Dansereau kiállítása miatt ezúttal ők voltak többen a jégén, és ebből Mikéska kovácsolt tőkét a az utolsó előtti percben, egy gól formájában (2-5).

A záró felvonásban újabb találat már nem esett, a Maciknak nem volt fontos, hogy az eredmény változzon, a hazaiak pedig képtelenek voltak arra, hogy újabb gólt szerezzenek, a játékrész egyetlen emberelőnyös helyzetével sem tudtak mit kezdeni.

A DVTK Jegesmedvék csapata kedden újabb Mol ligás meccset játszik, 17.30-tól az ASC Corona Brasov vendégei lesznek.

Jegyzőkönyv

HSC Csíkszereda – DVTK Jegesmedvék

2-5 (1-2, 1-3, 0-0)

Csíkszereda, 600 néző. V.: Lascar, Toparceanu (Máthé, Sikó).

HSC Csíkszereda: Ruczuj – Kuzman, Bednár, Heffernan, Molnár Z., Farkas T. – Salló, Mikéska 1 (1), Bíró T. (1), Mihály E., Moldován – Bors, Okos, Gecse, Berlev, Kropotin 1 – Orbán Sz., Rokaly, Geréb, Onodi (k). Vezetőedző: Geréb István.

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Dudas 3, Gőz, Dansereau, Booras, Cseter – Vojtkó, Sagert (2), Tóth A., Miskolczi, Hajós 1 – Leppanen, Laczkó, Pavuk, Somogyi 1, Galanisz (3) – Popovics, Szilágyi, Láda B., Ritó, Kiss B. (k). Vezetőedző: Mayer Péter.

Kiállítások: 12 perc, ill. 14 perc.

Mayer Péter: - Elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel. A támadójátékunk nagyon jó volt, sokszor játszottunk komoly fölényben, és ütöttünk öt gólt. A Csíkszereda kontráiban volt veszély, de a védekezésünk is megfelelő volt. A beharangozóban említettem, hogy fontos lesz az emberelőnyős és –hátrányos játék. Ebben is léptünk előre, hiszen hat emberelőnyből három gólt szereztünk, míg a hét hátrányból csak egyet kaptunk. Dudas mesterhármasa magáért beszélt, Adorján Attila a szülővárosában remek teljesítményt nyújtott a kapuban. Sorolhatnám még, de a csapat minden tagja hozzátette a magáét ehhez a győzelemhez.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!