Sport

2015.09.13. 09:06

Disznókő Futókör, már harmadszor

Miskolc, Tarcal, Tokaj - Disznókő Futókör elnevezéssel harmadik alkalommal rendeznek terepfutó-versenyt október 11-én, vasárnap Tokaj-Hegyalján. A Miskolci Barátság Maraton-2015 hivatalos elő-versenyén három egyéni és egy váltó versenyszám közül választhatnak a sportemberek.

Miskolc, Tarcal, Tokaj - Disznókő Futókör elnevezéssel harmadik alkalommal rendeznek terepfutó-versenyt október 11-én, vasárnap Tokaj-Hegyalján. A Miskolci Barátság Maraton-2015 hivatalos elő-versenyén három egyéni és egy váltó versenyszám közül választhatnak a sportemberek.

A tarcali elágazásban, a Sárga Borház Étterem szomszédságában található mezőzombori Disznókő Szőlőbirtokon folytatják a 2013-ban elindított hagyományt, vagyis sportolási lehetőséget kínálnak minden korosztály számára az igazi kuriózumnak számító Tokaj-hegyaljai borvidéken.

A versenyt a Nagy András által kijelölt, 5,2 km-es, 150 méter szintemelkedésű, kezelt szőlődűlőn ( a tőkék között) és erdei utakon át vezető körpályán rendezi meg idén a miskolci Marathon Club SE. A résztvevők az 5,2 km (1 kör), a 10,4 km (2 kör) és a 20,8 km (4 kör) közül választhatnak. A leghosszabb távot négy tagú váltók is teljesíthetik. Az egy kört kicsiknek, családoknak túrázva is lehet teljesíteni.

A kedvezményes előnevezésre 2015. október 5-én, hétfőn, 24 óráig van lehetőség a www.hegyimaraton.hu/disznoko oldalon.

A Disznókő Szőlőbirtok és Pincészet jóvoltából minden 18 év feletti nevező egy üveg 2014-as évjáratú Sárga Borház Furmintot kap ajándékba. A rajtszámmal rendelkező résztvevőket a Sárga Borház Étterem 12 órától gulyás-partira várja a versenyközpont melletti kilátónál. Szintén az eseménynek helyt adó, egyben házigazda Disznókő Szőlőbirtok felajánlásának köszönhetően – rajtszám felmutatása ellenében - ingyenes borkóstolásra is lehetőség kínálkozik.

Távonként és kategóriánként az 1-3. helyezettek éremdíjazásban részesülnek. A 18 év feletti győztesek egy-egy palack finom Disznókő-nedüt is hazavihetnek, a 18 év alatti 1-3. helyezettek emlékserleget kapnak.

A versennyel egy időben, azonos helyszínen, a Sárga Borház környékén rendezik meg a Tokaj-Hegyalja Piacot, kézműves kiállítókkal és kulturális programokkal, melyek megtekintése ingyenes!

A verseny napján, a helyszínen 20 % kedvezménnyel lehet előnevezni az október 25-én, vasárnap megrendezendő Miskolci Barátság Maraton-2015 utcai futófesztiválra, melynek versenykiírása, információi a www.hegyimaraton.hu oldalon található!

További információ a www.hegyimaraton.hu/disznoko honlapon olvasható, valamint a [email protected] e-mail címen, vagy a 30-7212-403-as telefonszámon kérhető.

ÉM-SZIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!