Sport

2015.09.24. 16:17

Chicagóban vihar gátolta a vb-seket

Chicago, Tiszaújváros - A triatlon vb-n a TVK-Mali TK sportolóinak számítását keresztülhúzta az időjárás.

Chicago, Tiszaújváros - A triatlon vb-n a TVK-Mali TK sportolóinak számítását keresztülhúzta az időjárás.

Lehmann Bence és Dévay Márk eredményét alaposan, sőt egyenesen negatív módon befolyásolta, hogy a világbajnokság szeptember 18-ra kiírt junior fiú versenyszámát a vihar miatt – a rajt többszöri elhalasztása után – duatlonra módosították.

Evakuálták

A helyzet komolyságát bizonyítja, hogy evakuálni kellett a versenyközpontot, a résztvevőket egy közeli hotel aulájába terelték, ahonnan a módosított rajtidőpont előtt mindössze 20 perccel lehetett visszatérni.

Versenyzőink a mezőny legjobb úszói közé tartoznak, így érthetően nem lelkesedtek a változásért – tudtuk meg Lehmann Tibortól, a TVK-Mali TK elnökétől, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnökétől. – A változtatás után egy teljesen más versenyről beszéltünk. Taktikailag és fizikailag is abszolút más volt a „történet”. A futásból, kerékpározásból és újabb futásból álló futamban sajnos az eredmények is ennek megfelelően alakultak: Márk a 26., míg Bence a 37. helyezést érte el a 75 tagú mezőnyben. Egyértelműen csalódottak vagyunk, hiszen egy hosszú, jól sikerült felkészülés után érkeztünk a világbajnokságra. A vis-mayor miatt a triatlon szempontjából értelmezhetetlen eredmények születtek.

ÉM-SZIS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!