Sport

2015.08.17. 19:11

DVTK-EMSE: Már „bevásároltak” a diósgyőriek

Miskolc - Jelentősen megerősödik a DVTK-Első Miskolci Sakkiskola NB I/B-s együttese.

Miskolc - Jelentősen megerősödik a DVTK-Első Miskolci Sakkiskola NB I/B-s együttese.

A sakk nem színház: ebben a műfajban a játékosok nem mennek szabadságra, és a sportágra nem jellemző a holtidény sem.

Három fronton

– Egyéni versenyek zajlanak, a mi sakkozóink is különböző eseményeken szerepelnek – kezdte dr. Mátyás Imre, a piros-fehérek szakosztályvezetője. – Panaszra nem volt okunk, tagjaink szép eredményeket értek el. Mivel a soron következő szezonban három fronton – NB I/B, megyei I. és II. osztály – mérettetjük meg magunkat, ezért erősítettünk. A nagyokkal egyértelmű célunk a feljutás kiharcolása, ennek megfelelően két nemzetközi nagymestert igazoltunk. Hozzánk került dr. Medvegy Nóra és Vlagyimir Ohotnik, továbbá ugyancsak minket erősít majd Mózes Ervin nemzetközi mester. A megyei elit mezőnyében induló gárdánkkal az NB II-es szereplés jogát akarjuk kiharcolni, ezért itt is mesterjelölteket és első osztályú játékosokat szerződtettünk. Róluk tudni kell, hogy saját nevelésűek – egykor Ács Gábor tanítványai voltak –, és most újra nálunk tologatják majd a figurákat. Név szerint: Baló Tamás, ifj. Csatlós Béla és Szalai Balázs. Rajtuk kívül az is elképzelhető, hogy alacsonyabb értékszámú, ám kiemelkedően tehetséges fiatalokat szintén igazolunk az elkövetkezendő hetekben. Az átigazolási szezon augusztus 24-én zárul, így igyekeznünk kell a „bevásárlással”. A DVTK-EMSE megyei II. osztályú együttesében kizárólag fiatalok-gyerekek kapnak lehetőséget arra, hogy bizonyítsák rátermettségüket és tapasztalatot szerezzenek.

Tíz iskolában

Dr. Mátyás Imre ezután elmondta, hogy szeptembertől már tíz miskolci általános iskolában nyújt ingyenes sakkoktatást a DVTK. Ennek elsődleges célja, hogy felfedezzék a tehetséges és a sakk iránt fogékony gyerekeket, akik később komolyabb edzésmunkában részesülhetnek.

A DVTK-EMSE első csapata továbbra is a lillafüredi Hunguest Hotel Palotában játssza majd hazai mérkőzéseit, odavárják az érdeklődőket. A pontvadászat október 18-án kezdődik és a jövő esztendő áprilisában ért majd véget – a szakosztályvezető reményei szerint aranyéremmel. Az erősorrend ismeretében aligha kétséges, hogy a bajnokság egyik esélyese a miskolci alakulat.

– Ötször itthon ülünk asztalhoz és idegenbe csak négyszer kell utaznunk – mondta dr. Mátyás Imre, majd hozzátette: – Legnagyobb ellenfelünknek a Kisújszállás és a Mátyásföldi LTC ígérkezik. Nagy harc várható az arany­éremért, ugyanis csak egy csapat juthat az NB I-be.

ÉM-KT


Az NB I/B-s mezőny

Az NB I/B-s sakkcsapat bajnokság Maróczy Géza csoportjának mezőnye: Magyar Sakkvilág-TSE, Vasas SC, DVTK-Első Miskolci Sakkiskola, Kisújszállási SE, Maróczy SE, Mátyásföldi LTC, Dunaharaszti MTK, Szigetszentmiklós, Pénzügyőr SE, Tóth László SE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!