Sport

2015.07.05. 11:34

Putnok VSE: Egyelőre sok a kérdőjel

Az NB III-ban szereplő putnoki labdarúgó­csapatnál hétfőn indul a nyári munka.

Az NB III-ban szereplő putnoki labdarúgó­csapatnál hétfőn indul a nyári munka.

Bár legjobb második helyezett csapatként volt esélye arra Koszta Péter együttesének, hogy felkerüljön az NB II-be, ez végül nem történt meg, mert a borsodiak nem feleltek meg a licenckövetelményeknek – így a PVSE a következő, 2015/2016-os kiírásban is a harmadik vonalban szerepel majd. Hogyan érintette ez a döntés, foglalkozik-e még a történtekkel? – kérdezte lapunk Koszta Pétert.

– Már nem igazán, és a játékosaim sem, hiszen mindez már eldőlt – jelentette ki a vezetőedző. – A múlttal immáron nem törődünk, rövidesen új szezon kezdődik, és erre kell készülnünk.

A tréner marad a gárda élén, kérdésünkre azt is elárulta: az elmúlt hetekben nem volt megkeresés másik klub részéről. A putnoki csapat magja vélhetően együtt marad, ez volt a következő téma, amelyről a szakember beszélt.

– A keret kilencven százaléka minden bizonnyal Putnokon folytatja pályafutását – árulta el a szakvezető. – A játékosok többsége ugyanis kijelentette, nálunk képzeli el a jövőjét. Nagy változások nem lesznek, két-három embert kívánunk igazolni. Távozók ugyanakkor biztosan lesznek, és ennek fejében szeretnénk megerősíteni a jelenlegi keretet. Kapusposzton mindenképpen várható érkező, valamint elsősorban a támadószekcióba akarunk igazolni.

Bonyolultabb és érdekesebb

Az már biztos, hogy a kapus, Nótás Attila, aki az előző szezonban 11 alkalommal védte a putnoki kaput, Németországba távozik, továbbá Sebők Tibor is külföldön kapott munkát, így ő sem lesz a csapatban jövőre. Mint azt a vezetőedzőtől megtudtuk, a 21 bajnoki mérkőzésen pályára lépő és ez alatt öt gólt szerző fiatal középpályás, Galambosi Máté jelezte, visszatér a DVTK-hoz. A felkészülést hétfőn kezdi meg az együttes hazai környezetben, jövő szombaton pedig már felkészülési mérkőzésen izzadhatnak a putnokiak: az NB III Keleti csoportjának bajnokával, a Kisvárdával mérkőzik meg Koszta Péter alakulata. Edzőpartner lesz még a szintén harmadik vonalbeli Cigánd, a Felsőtárkány és a frissen feljutott Tállya. Ezen túlmenően a tervek szerint megyei I. osztályú ellenfelekkel is játszanak felkészülési mérkőzést az észak-borsodiak.

Az átszervezésnek köszönhetően több csapat alkotja majd az NB III-as csoportokat, nagyobb küzdelem várható, így ennek függvényében változnak a célok Putnokon is.

– Nyilvánvalóan bonyolultabb és érdekesebb szezon elé nézünk annál, mint amilyen a tavalyi volt – szögezte le Koszta Péter. – Akkor arra számítottunk, hogy lesz egy kiemelkedő csapat, a Kisvárda, amely utcahosszal nyeri meg a bajnokságot. Mint kiderült, ha nem is utcahosszal, de beigazolódott a feltevésünk, igaz, két fordulóval a vége előtt még azonos pontszámmal álltunk a tabellán. Vélhetően hozzánk kerül a tavaly NB I-ben szereplő Nyíregyháza, jönnek az elsőosztályú fiókcsapatok is, s ezen tényezők alaposan befolyásolhatják az erőviszonyokat. Ennek függvényében azt mondom: az 1–10. hely valamelyikének az elérése a reális elvárás a csapattal szemben.

Ettől konkrétabb célkitűzése azonban még nincs a vezetőedzőnek, hiszen sem a bajnokság, sem a keret nem állt össze.

– Tavaly sok mérkőzésen egészen apró dolgokon dőltek el dolgok, szerencsére akkor a mi javunkra. Remélhetőleg az új bajnokságban is szerencsénk lesz, de a futballban sohasem tudhatjuk… Bízunk egy jó kezdésben, aztán majd meglátjuk, hogy alakul a szezon, bár egyelőre azt se tudjuk biztosan, kikkel nézünk szembe a bajnokságban.

ÉM-SZAK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!