Sport

2015.07.29. 17:33

Öt tized másodperccel nyertek

Tiszaújváros - Béke Kornél, a Tiszaújvárosi KKSE versenyzője ifjúsági világbajnok lett Portugáliában.

Tiszaújváros - Béke Kornél, a Tiszaújvárosi KKSE versenyzője ifjúsági világbajnok lett Portugáliában.

A 16 esztendős kajakos a Győri Graboplast VSE lapátosával, Mayer Keánnal bizonyult a legjobbnak a Montemor-O-Velho-i viadalon, ezer méteren. Az ibériai vetélkedésről vasárnap délután ért haza a TKKSE reménysége.

– Három előfutamot rendeztek ebben a számban, az elsők egyből a döntőbe kerültek – sorolta az újvárosi lapátos. – Mi a harmadikban indultunk, és megnyertük. Így akartuk, nem szerettük volna, hogy a középfutam kivegyen belőlünk és fáradtak legyünk a döntőre. Mindenkinek meg van a saját taktikája, nekünk az volt, a fináléban is, hogy ötszáz méterig a maximális iramban megyünk és száz méterenként robbantunk, erőt teszünk a húzásokba, s ez meg tudja törni az ellenfeleket. Az utazósebességünk elég jó, korábban a finiseléssel akadtak gondjaink, de most sikerült annyit indítani, a csapásszámot annyira növelni, hogy megtartsuk az első pozíciót a nagyon jövő lengyelek előtt. Öt tizedmásodperccel nyertünk, ami nem egy nagy győzelem, de győzelem. Milyennek értékelem az időnket? A második hazai válogatón 3 perc 15 másodpercet mentünk, a vb-felkészülési táborban pedig 3:13-at, tehát ha ezt nézzük, akkor még maradt bennünk körülbelül nyolc másodperc.

Béke Kornél köszönetet mondott a családnak a támogatásért, és Betlenfalvi István edzőnek a közös munkáért.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!