Sport

2015.07.04. 16:06

Elkerülte a Sopron a címvédőt az Euroligában, a Napolival is játszik a DVTK az Európa Kupában

Budapest, 2015. július 4., szombat (MTI) - A Sopron elkerülte a címvédő USK Prahát a női kosárlabda Euroliga csoportkörének szombati sorsolásán.

Budapest, 2015. július 4., szombat (MTI) - A Sopron elkerülte a címvédő USK Prahát a női kosárlabda Euroliga csoportkörének szombati sorsolásán.

A kontinenselitbe egy év szünet után visszatérő magyar bajnokcsapat - honlapja szerint - az A jelű nyolcasban kapott helyet a török Fenerbahce és Galatasaray, az orosz Kurszk, a szlovák Kosice, az olasz Schio és a francia Villeneuve társaságában. Szintén ebbe a csoportba kerül a spanyol Salamanca és a cseh BK Brno selejtezős párharcának a győztese.

"Eljön hozzánk Európa és egy kicsit a világ kosárlabdázásának krémje, de pokolian nehéznek látom a helyzetünket, ha arra gondolok, hogy a hagyományainknak megfelelően akarunk szerepelni" - nyilatkozta Török Zoltán ügyvezető.

Sterbenz László vezetőedző elmondta, elit társaságba kerültek, ahol van erős és erősebb ellenfél.

"A riválisok végleges kereteinek kialakulásáig azonban felesleges volna mélyebb elemzésekbe bocsátkozni" - tette hozzá.

A soproniak a Villeneuve ellen kezdik meg a menetelést október 14-én.

A második vonalnak számító Európa Kupában a négy magyar induló elkerülte egymást a sorsolásnál. A nyugati főcsoport E csoportjában szerepel majd a PINKK Pécsi 424, az F-ben a PEAC-Pécs, a G-ben az Aluinvent DVTK Miskolc, a H-ban pedig az Uni Győr.

Az Euroliga csoportbeosztása:

A csoport: Uniqa Sopron, Fenerbahce (török), Galatasaray (török), Kurszk (orosz), Kosice (szlovák), Schio (olasz), Villeneuve (francia), Salamanca (spanyol)-BK Brno (cseh) párharc győztese

B csoport: Jekatyerinburg (orosz), USK Praha (cseh), Bourges (francia), Orenburg (orosz), Kayseri (török), Krakow (lengyel), Braine (belga), Girona (spanyol)

Az Európa Kupa nyugati főcsoportjának csoportbeosztása:

E csoport: PINKK Pécsi 424, Nantes (francia), Wasserburg (német), Venezia (olasz)

F csoport: PEAC-Pécs, Landes (francia), Nymburk (cseh), a Fribourg (svájci)-Nieuwegein (holland) selejtező győztese

G csoport: Aluinvent DVTK Miskolc, KP Brno (cseh), Napoli (olasz), BK Brno (cseh)-Salamanca (spanyol) Euroliga-selejtező vesztese

H csoport: Uni Győr, Namur (belga), Angers (francia), Sportiva (portugál)

- MTI -


Az Aluinvent DVTK mérkőzéseinek tervezett időpontjai a következőek:

2015. október 29. csütörtök 17.30 Valosun Brno- Aluinvent DVTK Miskolc

2015. november 04. szerda 18.30 Aluinvent DVTK Miskolc – Euroliga selejtezőből bekerült csapat

2015. november 13. csütörtök 20.30 Dike Napoli –Aluinvent DVTK Miskolc

2015. december 02. szerda 18.30 Aluinvent DVTK Miskolc – Valosun Brno

2015. december 09. csütörtök 18.00 Euroliga selejtezőből bekerült csapat Aluinvent DVTK Miskolc

2015. december 16. szerda 18.30 Aluinvent DVTK Miskolc – Dike Napoli


Maikel Lopez az Aluinvent DVTK Miskolc vezetőedzője értékelte a sorsolást a klub Facebook oldalán: érdekes csoportba kerültünk, hiszen biztosan lesz egy Euroligára készülő, a játékoskeretét így erősítő ellenfelünk. Az olasz csapatok korábban, amikor elindultak nemzetközi kupában mindig komoly büdzsével rendelkeztek, feltételezhetjük, hogy ez idén is így lesz. Gyakran kerültek ki közölük a kupa a versenysorozat elődjének, a Ronchetti Kupának végső győztesei. A Valosun Brno évek óta megméreti magát a CEWL-ben, a Közép-Európa Kupában, úgy tűnik elérkezettnek látják az időt arra, hogy egy szintet lépjenek.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!