Sport

2015.07.13. 17:57

Nagyüzem lesz szerdától a ,,Keményben"

Miskolc - ,,Mega" mezőny indul a szerdán délután kezdődő és vasárnapig tartó 48. úszó gyermek országos bajnokságon, amelyet a miskolci dr. Kemény Dénes városi sportuszodában bonyolítanak le.

Miskolc - ,,Mega" mezőny indul a szerdán délután kezdődő és vasárnapig tartó 48. úszó gyermek országos bajnokságon, amelyet a miskolci dr. Kemény Dénes városi sportuszodában bonyolítanak le. A borsodi megyeszékhely sorozatban hatodik alkalommal látja vendégül a fiatalokat, a 2001 és 2004 között születetteket. Amint azt Hölcz Péter, a Miskolc Városi Sportiskola versenyigazgatója, a megyei úszószövetség főtitkára a hétfőn megtartott sajtótájékoztatón elmondta: az öt napos viadalon 750 versenyző vesz részt, 3887 rajtot tartanak, egy számban, évjáratonként hét győztest hirdetnek.

Némi bizonytalanság

Az ob eredetileg csak csütörtökön kezdődött volna, de a honi szövetséggel való egyeztetés után született meg az a döntés, hogy már szerdán elstartol a bajnokság. Ez egyben azt is jelenti, hogy az úszni vágyó ,,nagyközönség" előtt ezeken a napokon zárva lesz a létesítmény. Korábban csak nyolc pályán lehetett versenyzni, de mostanra a két szélső pályát is alkalmassá tették elektronikus időmérésre. Szabó László, a Miskolci Sportcentrum Kft. létesítményvezetője hozzátette: az óriási létszám (plusz edzők, hozzátartozók) miatt az uszoda bejárata mellett sátrakat állítanak fel, továbbá mobil wc-ket is beszereznek.

Megtudtuk, némi anyagi bizonytalanság volt az ob-val kapcsolatban, de végül biztosít támogatást az országos szövetség, illetve Miskolc önkormányzata 2 millió forinttal segíti az eseményt.

A szakemberek a megyei úszóktól is várnak jó eredményeket az országos bajnokságon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!