Sport

2015.07.27. 16:07

Kajak-kenu: Béke Kornél ifjúsági világbajnok

Miskolc, Tiszaújváros, Tokaj - Ifjúsági és U23-as világbajnokság, Montemor-O-Velhó, Portugália.

Miskolc, Tiszaújváros, Tokaj - Ifjúsági és U23-as világbajnokság, Montemor-O-Velhó, Portugália.

A szombat délelőtti döntőiben az ifjúságiak között K-2 1000 méteren a Béke Kornél (Tiszaújvárosi KKSE), Mayer Keán kettős győzött, amely öt tizeddel győzte le lengyel riválisát.

– Az utolsó száz méterre egy hajónyi előnnyel érkeztek Keánék, ám a lengyelek nagy finissel be akarták fogni őket. Szerencsére sikerült megtartani az előnyüket a végéig, Kornélék maximális pályát mentek, teljesen kievezték magukat, amelyet az is mutat, hogy Keán rosszul lett a végén – folytatta Hüttner Csaba.

A kenusoknál Viola Viktor (Diósgyőri KKSC) és Fekete Ádám a negyedik lett C-2 1000 méteren.

Vasárnap délelőtt az ifik között K-2 200 méteren a Mozgi Milán (Vizisport Club Tokaj) és Kuli István szerzett hatodik helyet a bombaerős mezőnyben. Az egységet hátráltatta a feltámadó szél és az is, hogy Kuli István a győzelme után kevesebb mint 40 perccel versenyzett újra.

Vasárnap délután a férfi ifjúsági K-4 1000 méteres egységünk is kiválóan szerepelt, igaz, ők nem a győzelemért, hanem a bronzéremért harcoltak nagyot a németekkel, amit végül sikerült megnyerniük. Kopasz Bálint, Mozgi Milán, Piller Kristóf és Györgyjakab Máté az olasz és a fehérorosz négyes mögött lett harmadik.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!