Sport

2015.07.20. 10:04

DVTK vs. Vasas - Nem a vezetőedzők meccse volt

Miskolc - Érdekes volt látni, hogy a DVTK - Vasas bajnokin nem a vezetőedzők meccseltek, adták az utasításokat az oldalvonal mellett.

Miskolc - Érdekes volt látni, hogy a DVTK - Vasas bajnokin nem a vezetőedzők meccseltek, adták az utasításokat az oldalvonal mellett. A hazaiknál azért nem, mert Bekő Balázs még kecskeméti korszakából hozott magával egy eltiltást, és ezt töltötte le most, jellemzően a VIP vendéglátóhely melletti teraszon, a DVTK sportigazgatójának, Árki Gábornak a társaságában, miközben első számú segítője Visinka Ede volt az, aki a pályán szélén vezényelt. A vendégeknél Simon Antal vezetőedzőként ugyan ott ült a kispadon, de az oldalvonalnál Szanyó Károly dirigált. Simont csak pár napja nevezték ki vezetőedzőnek, mert Szanyónak nincs meg a poszt betöltéséhez szükséges végzettsége, de eddig (is) ő irányította a csapatot, és ez most is így volt. Hogy így lesz-e a jövőben, azt nem tudni, de az biztos, hogy a Pro-licenc hiányában Szanyó Károly, mint szakvezető nem lehetett jelen a meccset követő hivatalos sajtótájékoztatón, így Simon Antal nyilatkozott az összecsapásról.

De nem csak Szanyó nem lehetett ott, hanem eltiltása miatt Bekő Balázs sem, így segítője Visinka Ede jelent meg az újságírók előtt, aki a következőket nyilatkozta:

– Jó csapatot győztünk le, ez az együttes nem véletlenül lett az NB II bajnoka. Nagyon nehéz győzelem volt, de tudjuk a bajnokság első meccse mindig nehéz. Láttuk, hogy voltak hibák, például sok labdát veszítettünk a középpályán, ezeket megpróbáljuk kijavítani. Nem olyan szép játékkal, de megszereztük a győzelmet, mert mentálisan egyben volt a csapat, küzdött az utolsó percig, így jár a gratuláció a fiúknak.

Nehéz szülés volt

– Nagyon rossz volt kívülről nézni, nem tud úgy reagálni az ember a pályán történtekre, ahogy szokott. Nehéz mérkőzés volt, a Vasas jól és bátran játszott. 60-70 percen át mi is jók voltunk. Ezen a meccsen korábban bebiztosíthattuk volna a győzelmet, és bár a végén nagyon kellettek Antal jó védései, de ez egy csapatjáték, és kell, hogy a pályán lévők kisegítsék egymást. Nehéz szülés volt, de a legfontosabb, hogy a három pontot megszereztük. Van sok minden, amivel nem vagyok elégedett, a védekezést masszívabbá kell tennünk, és rengeteg olyan labdát adtunk el, ami indokolatlan volt, ráadásul rossz helyen, középen, amit kértem, hogy ne tegyünk, mert a Vasas ezt jól játssza meg, átszaladnak rajtunk. Sajnos, ez párszor megtörtént, ezen mindenképpen javítanunk kell- nyilatkozta a DVTK - Vasas mérkőzés után egy órával Bekő Balázs, amikor már feloldották a "szájzárat".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!