Sport

2015.07.12. 09:57

Bekő Balázs: A gyors gondolkodás hozhat jó eredményeket

Miskolc - A DVTK vezetőedzője szerint jóval bővebb lesz az eszköztáruk a szombaton mutatottól.

Miskolc - A DVTK vezetőedzője szerint jóval bővebb lesz az eszköztáruk a szombaton mutatottól.

Bekő Balázs első diósgyőri ankétján vett részt szombaton este, amelyen számtalan kérdést tettek fel neki, s nagyjából ugyanennyi közös képen való szereplésre kérték fel. Így hát nem csoda, hogy ő volt az utolsó, aki elhagyta a Napos oldal előtti teret. Most ízelítőt kapott a diósgyőri érzésből, szeretetből… – mondtuk a klubház hátsó bejáratánál a trénernek.

- Ez így van, hihetetlen volt… - vágott bele Bekő Balázs. - Ez mindenképpen újdonság a számomra, hogy ennyien kijöttek az edzőmeccsre és több százan maradtak az ankétra. Amikor az ember megkérdezi magától, hogy mit és miért tesz a futballban, és közben meglát ennyi szurkolót, akkor azt válaszolja magában, hogy ezért…

Fontos fegyver

Az edzőmérkőzés nagy részét kontroll alatt tartotta a DVTK, de azért még akadnak olyan részek, amelyen, amelyeken lehet javítani.

- Azt azért tudni kell, hogy még nem vagyunk frissek – tette hozzá a piros-fehérek vezetőedzője. - Ezen a héten a dinamikára helyeztük a hangsúlyt, és egyszerre a kettő nem megy. A jövő hét elején ez még hangsúlyosabb lesz és utána pedig abszolút az lesz a fontos, hogy frissek legyünk, és itt nem csak a fizikális frissességre gondolok, hanem a mentális frissességre is, hiszen a fej határoz meg mindent. Márpedig ha ez rendben van, és gyorsan tudunk gondolkodni, akkor ez a csapat képes bárki ellen jó eredményt elérni.

A Diósgyőr szakmai vezetője – amint azt a drukkerek előtt is megfogalmazta – nem játszott ki minden kártyát a felkészülési összecsapáson, de azért azt lehetett látni, hogy kik lehetnek a pontrúgók: Koman, Barczi, Bognár

- Az eszköztárunk azért nyilván bő lesz, bővebb attól, mint ami most lejött, de többet azért nem szeretnék elárulni, mert ez azért egy fontos fegyver a mai labdarúgásban – titokzatoskodott a DVTK vezetőedzője.

Nehezebb eset

Volt néhány játékos, aki nem kapott, kaphatott lehetőséget az utolsó felkészülési meccsen, róluk Bekő Balázs az alábbiakat nyilatkozta:

- Griffiths sérült, a legoptimálisabb verzió vele kapcsolatban az, hogy ha minden rendben megy, akkor két-három héten belül visszajöhet. Tamás Márk rendben van, ő meccshiánnyal küzd, most még nem akartam kockáztatni azt, hogy esetleg megsérüljön, vagy egyéb történjen vele. Akár már a következő hét végén rendelkezésre állhat, de ha nem, akkor a Ferencváros elleni mérkőzés hetében. Kim picivel nehezebb eset, neki olyan derékproblémája van, ami hosszabb kúrát igényel, amennyiben ez befejeződik, akkor még fel kell őt építeni, tehát nem gondolom, hogy a szezon első felében fog tudni úgy játszani, ahogyan például a tavalyi szezon végén.



Jegyzőkönyv

Diósgyőri VTK – FC Olimpia Satu Mare (román II.)

2-1 (1-0)

Diósgyőr, 1800 néző. V.: Nagy R.

DVTK: Antal – Eperjesi (Németh M., 56.), Lipták, Kovács G., Husic – Egerszegi (Halmai, 70.) – Nikházi, Koman (Bognár, 58.), Boros (Kitl, 46.) – Bacsa (Barczi, 46.), Grumic (Takács, 42.). Vezetőedző: Bekő Balázs.

Olimpia Satu Mare: Baican – Ciul, Onicas, Heil, Muntean – Rus (Lukacs, 46., Simon, 80.), Villand (Tillinger, 46.), Chivari (Donca, 46., Ionescu, 80.), Selagga (Gulya, 46.) – Markus (Cadar, 46.), Salageanu (Faur, 46.). Vezetőedző: Tiberiu Csik.

Gólszerző: Grumic (6.), Lipták (48.), ill. Cadar (59.).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!