Sport

2015.07.17. 08:41

A kötelező regisztrációt nem keverik a kártyával

Miskolc - Nem siették el az MLSZ-ben. Két nappal a bajnoki rajt előtt készült el az első forduló programja, így szombaton indul a labdarúgó NB I új évadja – diósgyőri ultrák nélkül.

Miskolc - Nem siették el az MLSZ-ben. Két nappal a bajnoki rajt előtt készült el az első forduló programja, így szombaton indul a labdarúgó NB I új évadja – diósgyőri ultrák nélkül.Bár a Magyar Labdarúgó Szövetség egészen csütörtök estig (a bajnoki rajt előtt két nappal) nem adott tájékoztatást arról, hogy milyen program, időrend szerint lépnek pályára a csapatok a labdarúgó NB I 2015/16-os szezonjának hétvégi nyitó fordulójában, ám csütörtökön este fél 10 magasságában felkerült a szövetség honlapjára az első forduló programja, amely szerint szombaton négy, vasárnap pedig két bajnokival megkezdődik az idény.

Az Észak-Magyarország értesülése szerint a labdarúgó szövetségnél arra vártak, hogy az NB I-es idény közvetítési jogait birtokló két tévés társaság megegyezzen arról, hogy mikor ki és melyik meccset adja élőben, és ha ez megvan, csak akkor tervezték közölni a programot.

Csütörtökön fél öt után ebben az ügyben áttörés következett be, az Országos Sajtószolgálat egy közleményt adott ki, „Magyar foci kizárólag az M4 Sporton!” címmel, amelyből kiderül, hogy a most induló új sportcsatorna közvetít a 2015/16-os évadban. Ennek értelmében a hétvégén rajtoló bajnokság első fordulójában szombaton 18.00-as kezdéssel az Újpest FC – Paksi FC, 20.30-tól a Budapest Honvéd – FC Videoton, míg vasárnap 18.00-tól a Szombathelyi Haladás – Ferencvárosi TC mérkőzést közvetíti az M4 Sport.

A menetrenddel kapcsolatban napvilágot látott információk szerint augusztus végéig – egy fordulót nem számítva – szombatonként 3 meccs kezdődik majd 18.00-tól, egy 20.30-tól, vasárnap pedig kettő 18.00-től (az egy kivétel a 6. forduló, augusztus 22–23-án, amikor szombaton négy meccs startol 18.00-tól, és vasárnap csak egy lesz ugyanebben az időpontban).

A DVTK-hoz a labdarúgó szövetségtől megküldött elektronikus levélben tartalma szerint a Diósgyőr most szombaton, vagyis holnap 18.00-tól az újoncot, a tavalyi NB II-es küzdelemsorozat bajnokát, a Vasast fogadja, míg a 12 csapatos, 33 fordulós évad első idegenbeli bajnokiján, az NB I 2. fordulójában, a jövő héten vasárnap 18.00-tól a Ferencvárosi TC vendége lesz a fővárosban, a népligeti pályán.


[poll id="961"]


Közlemény itt

Ez utóbbi meccsel kapcsolatban közleményt adott ki a diósgyőri klub, amelyben örömmel tudatták, hogy sikerült a ferencvárosi klub vezetőivel megegyezniük arról, hogy a népligeti stadionba való belépéshez nem szükséges a vendég drukkerek számára a szurkolói kártya használata, amelynek a kötelezőségét néhány hete választhatóvá tette a Magyar Labdarúgó Szövetség. Az FTC stadionjában 1200 helyet biztosítanak a diósgyőri szimpatizánsok számára, és az ide szóló jegyeket egységesen 2300 forintért lehet megvásárolni az online jegyértekesítő felületen, illetve személyesen a szombati Diósgyőr – Vasas találkozó lefújását követően, a Diósgyőri stadion konténerpénztárában.


[poll id="947"]


Közlemény ott

Ha szurkolói kártya már nem is kell sem a DVTK összes hazai meccsére, így a Vasas elleni hazai bajnokira sem, a kötelező regisztráció érvényben maradt, vagyis aki kártya nélkül szeretne bejutni egy magyar bajnokira, változatlanul meg kell adnia a személyes adatait a jegyváltáskor.

És ez ellen változatlanul tiltakoznak a diósgyőri ultrák. Az egyik tagjuk levelet juttatott el szerkesztőségünkbe, amelyhez ugyan a nevét nem kívánta adni, de a „Szervezett Szurkolói csoport Diósgyőr” aláírásról azt mondta, hogy e mögött a Bajtársak, a Barcikai Brigád, a Sturm und Drang, a Commandos Diósgyőr, az Egység, a Red Company és a Trógerek Diósgyőr csoportok, illetve tagjaik állnak. A közleményükből kiderül, hogy a debreceni csoportokkal össz­hangban az első két fordulóban nem térnek vissza a lelátókra, csak akkor, ha a jövő heti egyeztetéseken garanciát kapnak arra, hogy a parlament őszi ülésszakán a képviselők elé kerül a sporttörvény módosítása, és ennek során foglalkoznak a regisztráció eltörlésével. Ha a „garancia” megvan, visszatérnek a diósgyőri szervezett szurkolói csoportok a lelátókra, viszont ha a törvényhozók nem változtatnak a kötelező regisztráción, akkor valószínűleg a mostani időszakhoz hasonlóan nem látogatják majd a meccseket.

ÉM


A labdarúgó NB I 1. fordulójának programja

Szombat

  • 18.00: Diósgyőri VTK – Vasas FC (élő szöveges tudósítás: dvtk.boon.hu)
  • 18.00: Újpest FC – Paksi FC (TV: M4 Sport)
  • 18.00: MTK Budapest – Puskás AFC
  • 20.30: Bp. Honvéd – Videoton FC (TV: M4 Sport)

  • Vasárnap

  • 18.00: Békéscsaba EFC – Debreceni VSC-Teva
  • 18.00: Szombathelyi Haladás – Ferencvárosi TC (TV: M4 Sport)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!