Sport

2015.06.15. 16:25

Régi és új arcok a DVTK első edzésén

Miskolc - Hétfő délután a 2015/2016-os bajnoki idény első összejövetelére érkeztek a DVTK focistái. 

Miskolc - Hétfő délután a 2015/2016-os bajnoki idény első összejövetelére érkeztek a DVTK focistái. 

18.45: Ezt követően sajtótájékoztatót tartott Árki Gábor sportigazgató és Bekő Balázs vezetőedző. Ezen többek között kiderült, hogy Gosztonyin és Komanon kívül az elefántcsontparti Griffiths is igazoltan hiányzik, ő is személyes okok miatt kapott néhány nap plusz szabadságot.

Kérdésünkre válaszként elhangzott, hogy rövidesen megnevezik az NB III-as csapat edzőjét, de az nem Vitelki Zoltán lesz, mivel a volt megbízott edző az U19-es csapat trénere lesz.

Kiderült az is, hogy az elmúlt hónapokban kölcsönben lévők közül, Bori Gábor minden bizonnyal a Vasasban, Szabó Balázs a Sopronban folytatja, míg Csirszki Martin is klubot vált.

Érdeklődésünkre az új szerzemény Lipták Zoltán elmondta, hogy volt külföldi megkeresése is, de erre hosszabb időt kellett volna várni, hogy eldőljön, de ő családos emberként minél hamarabb dönteni szeretett volna sorsáról. Úgy tudjuk, hogy a válogatott kerettag középső védő 4 évre szerződött a DVTK-hoz.

A Diósgyőr első edzése hétfőn nagyjából negyed 7-kor kezdődött el a szemerkélő esőben.



16.55: A helyszínen tartózkodó kollégánknak sikerült néhány szót váltania William Alvesszal és a beszélgetésből az derült ki, hogy minden bizonnyal távozik a brazil védő Diósgyőrből.


16.25: Érkeznek a diósgyőri játékosok az új szezon első találkozójára. Többek mellett, amint arról már vasárnap beszámoltunk Lipták Zoltán is jelen van, valamint az előző idényben Dunaújvárosban kölcsönként szereplő Nikházi Márk is. A régiek közül szinte mindenki jelen van már, többek között a légiósok közül Senad Husic és Milos Krstic is klubházban van már.

Ahogy azt jeleztük Gosztonyi András egy nappal később csatlakozik, valamint, a friss apuka, Koman Vladimir is igazoltan hiányzik. Egyelőre még Georges Griffiths-t nem fedeztük fel a piros-fehéreknél.


- Célzott, jó előre megtervezett igazolásokkal erősítjük meg a DVTK keretét - mondta a diósgyőriek honlapjának Szabó Tamás ügyvezető -, olyan játékosokkal akik tovább tudják javítani a csapat minőségét. Mellettük reményeink szerint néhány feltörekvő fiatal húzhatja még magára a diósgyőri mezt az utánpótlásból felkerülő saját nevelésű játékosokkal együtt. Lipták Zoltán leigazolásával is szeretnénk jelezni, hogy az előttünk álló szezonban célunk ismét az európai kupaszereplés lehetőségének kiharcolása. Bízom benne, hogy Zoli hasonló sikereket ér le Diósgyőrben is, mint korábbi csapataival.

- Örülök, hogy a DVTK labdarúgója lehetek - osztotta meg boldogságát DVTK hivatalos honlapján Lipták Zoltán. - Amikor eldöntöttem, hogy Magyarországon folytatom a pályafutásomat, akkor a diósgyőri lehetőséggel szerettem volna élni. Korábban is tetszett a diósgyőri légkör, külön motivációt jelentenek a szurkolók. A döntésben az is fontos szempont volt, hogy korábban dolgoztam együtt Árki Gáborral és Bekő Balázzsal, akikkel nagyon jó kapcsolatban vagyok.

- A nyári átigazolási időszakban mindenképpen szerettük volna tovább erősíteni a védelmünket - mondta el Árki Gábor, a DVTK sportigazgatója. - Lipták Zoltán személyében egy rutinos, sokszoros válogatott labdarúgót sikerült Diósgyőrbe csábítanunk, aki a tárgyalások során többször kifejtette, hogy Magyarországon csak és kizárólag a DVTK-ban képzeli el a jövőjét. Örülök annak, hogy nálunk folytatja a pályafutását, biztos vagyok abban, hogy a játékával hamar megkedvelteti majd magát a szurkolókkal.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!