Sport

2015.06.11. 22:11

DVTK-Vénusz: Thüré a volt bajnokcsapat

Miskolc - Hét és fél év után elköszönt a Vénusz vezetőedzője, aki talán marad az utánpótlásban.

Miskolc - Hét és fél év után elköszönt a Vénusz vezetőedzője, aki talán marad az utánpótlásban.A negyedik helyen zárta a 2014/2015-ös NB I-es női futsalbajnokságot a DVTK-Vénusz csapata, a diósgyőrieket az Astra, a Hajdúböszörmény és a Győr előzte meg a táblázaton. Arról, hogy reális-e ez a pozíció, Sárréti Géza edzőt kérdeztük.

– Azt mindenképpen el kell mondani, hogy az előző szezon nehezebb volt, mint a 2013/2014-es, már csak azért is, mert az NB II-ből felkerült Hajdúböszörmény nagyon komolyan erősített, nem csak futsalos, hanem nagypályás válogatottakat is igazolt – válaszolta a szakember. – Amennyiben minden részletet, tényezőt megnézünk, akkor kijelenthető, hogy a negyedik helyre kalibrálhattuk magunkat már az induláskor, és tulajdonképpen beigazolódott a papírforma. Persze az ember nem így indul neki egy bajnokságnak, szeretne azért többet és többet, ám a dobogóhoz, az éremhez, az alább vázoltak miatt nagy bravúrokra lett volna szükség.

Felejthetetlen eredmények

A tréner 2008 decembere óta dolgozik a Vénusznál, és minden szezon végén megkérdeztük tőle, hogy marad-e a kispadon. Most, meglepő módon „nem”-mel felelt, s arra kért bennünket, hogy ez ügyben keressük meg a klub vezetőjét, Juhász Viktort. Csak a tények kedvéért: Sárréti Géza a Vénusznál eltöltött időszaka alatt 2012-ben a bajnoki címig vezette a csapatot, ezenkívül begyűjtött három bronzérmet, valamint ugyanennyi negyedik helyezést.

Sárréti Gézának csak köszönhetünk, hiszen a klubhoz kerülése óta azon dolgozott, hogy előrevigye a Vénuszt, nyilván óriási része van abban a fejlődési folyamatban, ami lezajlott nálunk – fogalmazott Juhász Viktor. – Géza nevéhez fűződik, hogy ötvennégy év után bajnokcsapata lett a városnak, de számos érmet is hozott nekünk, ezek mind-mind felejthetetlenek. Azonban úgy éreztem, hogy ez az a pont, amikor váltani kell, hét és fél év hosszú idő a futballban, szükséges a megújulás. Belül azt lehetett látni, hogy picit elfáradt a kapcsolat közte és a lányok között. Mindezek ellenére remélem, és bízom benne, hogy az utánpótlásban számíthatunk rá a továbbiakban is.

Nagypályán az U17-esekkel

A klubirányító elárulta azt is, hogy ki veszi át a (vezető)edzői posztot:

– Egy fiatal, 31 éves szakember, Thür Antal, akinek a neve ismerős lehet azok számára, akik a megye labdarúgásában járatosak – mondta Juhász Viktor. – A megbízatása július 1-től él, dolgozott nálunk a kicsikkel, illetve az U13-asokkal. Azért döntöttem mellette, mert szerettem volna olyan embert a csapathoz, aki egyrészt testnevelő, másrészt kihívás neki a Vénusz vezetése, új energiákat és motivációkat tud adni, mutatni.

Hogy változik-e az irány a Vénusznál a játékospolitikát tekintve, erre az alábbiakat válaszolta Juhász Viktor.

– Nem módosítunk rajta, maradunk annál, hogy az utánpótlásunkban lévő játékosokat próbáljuk meg beépíteni. Lesz U17-es nagypályás csapatunk is, ezt a DVTK-nak biztosítjuk, a korábban megkötött szerződés alapján. Ez a gárda alapja, előfutára lehet egy későbbi nagypályás csapatnak, a már meglévő felnőtt futsaljátékosokkal együtt. Szeretném, ha két-három éven belül felnőtt nagypályás együttesünk lenne, a futsallal együtt.

A tavalyi keretben lévők közül a 2014 nyarán keresztszalag-szakadást szenvedett Vachter Zsófiára – az elnök szerint – számíthat az új edző, és az egykori kosárlabdázó, Bukovszki Mónika sem jelezte, hogy ne folytatná pályafutását a Vénusznál.

– A többiek is maradnak – tette hozzá Juhász Viktor. – Nevezünk a nagypályás Magyar Kupára, már augusztus közepén lehet meccsünk, míg a bajnokság minden bizonnyal két héttel később indul, vélhetően tíz csapattal, új rendszerben.

U15 ezüstérmek

A DVTK-Vénusz az elmúlt napokban két korosztályos döntőn is részt vett. Előbb Üllőn, a leány I. osztályú U15-ös futsalbajnokság fináléján szerepeltek, ahol a miskolciak csupán az aranyéremért megrendezett csatát bukták el, a Debreceni EAC-cal szemben 6-1-re. Aztán a múlt hét végén az U15-ös pécsi nagypályás (félpályás) országos döntőben léptek pályára a „vénuszosok”, akik itt is eljutottak a fináléig, ám ott 1-0-ra kikaptak a házigazda PMFC-től.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!