Sport

2015.04.11. 01:29

Viszlát, Sivic Tomislav!

Miskolc - A Diósgyőri VTK vezetőedzője a szezon végén búcsút int az Andrássy útnak.

Miskolc - A Diósgyőri VTK vezetőedzője a szezon végén búcsút int az Andrássy útnak.Csütörtökön a klub vezetésével tárgyalt Sivic Tomislav, a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatának vezetőedzője. A napirendi pont a tréner jövője volt, amely már jó ideje témát szolgáltatott, ugyanis 2015. június 30-án lejár az a kontraktus, amelyet a szakember még korábban kötött az együttest működtető gazdasági társasággal. A DVTK-nak opciója volt arra nézve, hogy hosszabbítson a 2013 nyarán Miskolcra érkezett szakvezetővel, ám ezen a megbeszélésen kiderült, hogy a Diósgyőr nem kíván ezzel élni, és a felek a bajnokság végén elköszönnek egymástól.

Lesz idejük a feleknek

Információink szerint az elválást jövő kedden szerette volna hivatalosan is bejelenteni a klub, ám azok után, hogy pénteken reggel többek között a Borsod Online-on is napvilágot látott a hír, egy közleményt tett közé a DVTK, amelyben elismerik, hogy „Szivics Tomiszláv és a DVTK megállapodott arról, hogy a köztük jelenleg fennálló szerződés időtartamát nem hosszabbítják meg, így a nyártól új szakember irányíthatja majd a Diósgyőr labdarúgócsapatát”. A kommünikébe még az alábbiakat is belefogalmazták: „Bár a felek korábban abban állapodtak meg, hogy egyelőre ezt nem hozzák nyilvánosságra, a sajtóban megjelent találgatásoknak köszönhetően kialakult helyzet miatt indokoltnak tartjuk, hogy mégis beszámoljunk a döntésről. Hangsúlyozzuk, hogy a DVTK vezetőedzője változatlanul Szivics Tomiszláv” – jegyezte meg a közlemény, amelynek egyik „jegyzője” maga a vezetőedző volt, a másik pedig a „DVTK vezetése”, így név, nevek nélkül.

A fejlemények tükrében nem volt meglepő, hogy a Diósgyőr szokásos, aktuális mérkőzést megelőző sajtótájékoztatóján – pénteken – ez érdekelte (volna) a legjobban a megjelent újságírókat, de a klub kommunikációs munkatársa igyekezett olyan mederben tartani a kérdezz-feleleket, hogy mindez ne nagyon kerüljön szóba, és elégedjenek meg a sajtó munkatársai a kapott kommünikével. Természetesen ez csak részben sikerült, mert Sivic edző megkapta az alábbi felvetést: „Mennyiben zavarhatja a munkát, hogy megjelent ez az információ?”

– Engem nem zavar, hogy napvilágot látott ez az információ, az etika szabályai szerint cselekszem, remélem, a játékosok ugyanúgy partnerek lesznek, mint eddig – mondta Sivic Tomislav, aki arra a kérdésre, hogy mindez rajta múlt-e, vagy a klubon, ezt válaszolta: – A klubon… De nincs semmi baj ezzel a lépéssel, aki adja a pénzt, az dönt, engem nem viselt meg. Megy az élet tovább, mások az elképzelések, így legalább lesz ideje mindkét félnek, hogy megoldást találjon.

Nem sokkal később már azt lehetett olvasni az amigeleken.hu szurkolói oldalon, hogy német edző érkezhet a nyáron Diósgyőrbe, míg egy szakportál Bekő Balázs jelenlegi kecskeméti vezetőedzőt vizionálja mint lehetséges DVTK-tréner, ugyanakkor Sivic Tomislavval kapcsolatban az terjedt el, hogy következő állomáshelye „valahol” Ázsiában (Dél-Korea?, Kína?) lesz, lehet.


[poll id="897"]


Allison mentalitása

A tájékoztatón Sivic Tomislav az alábbiakat jegyezte meg a soros bajnoki riválisról, a Budapesti Honvédról (a DVTK ugyanis szombaton 16 órától a kispesti Bozsik-stadionban lép pályára az NB I 23. fordulójában. A mérkőzésről ezúttal is élőben tudósítunk a Borsod Online-on: dvtk.boon.hu).

– Folytatnánk a jó szériát, mert a Honvéd ellen ott mindig nyertünk és szombaton is fogunk – szögezte le a Diósgyőr trénere. – Igazoltak tíz minőségi játékost a télen, Rossi összerakta őket, kezdenek hasonlítani egy jó csapatra, de mi is azok vagyunk, attól függetlenül, hogy milyen nehézségekkel küzdünk.

A szakmai munka irányítója további felvetésekre kijelentette, hogy az eredmények iránt ő felel, vállalja a kritikákat, elfogadja azokat, de nem lett hülyébb két hónap után. Mi a gond? – ez is felszínre került, célozva az elmúlt időszak nem éppen szép eredményeire.

– Az egyik kulcsmomentum eddig az volt, hogy Barczi 1-0-nál kihagyta a nagy helyzetét Szombathelyen, majd Gosztonyi másodszorra nem rúgta be a 11-est Kecskeméten, a harmadik pedig a Pécs elleni második gól volt… Ez már sok volt, nem tudtunk elindulni abba az irányba, mint amelyikbe vártuk. Hiányzik az önbizalom, hogy nem értük el azt az eredményt, begörcsöltünk és volt pár pályán kívüli dolog is, amely befolyásolta a hangulatot. Hiányoznak a karakterek, a vezérek, akik visznek, építkezni kell, ami idő, és hiányolom az akaratot is. A csütörtöki kosármeccsen az egyes számú lány, Allison az egyik jelenetnél szinte nekiment a tőle magasabb ellenfelének. Ezt szeretem, ezt a mentalitást imádom… Grumic és Koman is valahol ezt mutatta a Paks ellen, amikor volt egy kis vitájuk, és amit lerendeztünk a félidőben. Mindkettőnek valahol igaza volt…


A várható kezdők

A Diósgyőrnél Rados és Kovács G. sérült, rájuk nem számíthat Sivic Tomislav, így a következő lehet a piros-fehérek kezdő tizenegye a Budapest Honvéd ellen:Antal – Okuka, Alves (Németh), Szalai, Husic – Krstic (Egerszegi), Grumic – Gosztonyi (Jenner), Koman, Bacsa – Griffiths (Takács T.).


A Dunaújvárostól 1 pontot levontak.


Miskolc - Sivic Tomislav néhány rövid mondatban kommentálta azt, hogy a következő bajnoki felkészülést már nem vele kezdi a DVTK. tovább »

Kecskemét, 2015. április 10. péntek (MTI) - A Debrecen győzni tudott Kecskeméten, a hazaiak ezzel elveszítették tavaszi veretlenségüket az OTP Bank Liga huszonharmadik fordulójának pénteki, nyitómérkőzésén. tovább »

Budapest, 2015. április 10., péntek (MTI) - A labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójának pénteki eredménye és további programja: tovább »

Budapest, 2015. április 9., csütörtök (MTI) - Mindkét csapat ultrái bojkottálják a labdarúgó OTP Bank Liga első számú rangadóját, a vasárnapi Ferencváros-Újpest összecsapást, ennek ellenére valószínűleg telt ház fogadja majd az együtteseket a Groupama Arénában. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!