Sport

2015.04.08. 11:46

Magosiék nyert nemzetközije

A vendégek légiósa, Dawid Lampart tizen­nyolc egységet szorgoskodott össze Debrecenben.

A vendégek légiósa, Dawid Lampart tizen­nyolc egységet szorgoskodott össze Debrecenben.Bő egy hónappal ezelőtt még úgy volt, hogy április első hétvégéjén élesben elkezdődik a honi salakmotoros idény, de aztán kiderült, hogy egyelőre sem a pályák, sem maguk a versenyzők nincsenek az ideális állapotban. Mivel azonban a múlt szombati időpontot már korábban meghirdették Debrecenben, így a szervezők egy meghívásos viadalt hoztak tető alá, amelyen a hajdúságiak a vendég miskolciakkal csaptak össze. A hazaiaknál Tabaka József, Tihanyi Sándor, Tabaka Róbert, Maciej Kuciapa és Karol Baran alkotta a gárdát, míg a borsodiaknál Magosi Norbert, Benkő Roland, Dawid Lampart, Pawel Mie­siac és Szegvári Róbert húzta a gázt. A verseny első felében fokozatosan húztak el a hazai versenyzők, így a hatodik futamra már tíz pontra nőtt az előnyük a debrecenieknek. Ezt a fórt azonban a vendégcsapat tagjai a szerencsés cseréjeiknek is köszönhetően fokozatosan lefaragták és az utolsó előtti futamra ki is egyenlítettek. A mindent eldöntő futamban nagyszerű csatát láthattak a nézők a négy rzeszówi versenyzőtől: a Lampart–Miesiac duó egy kemény beforduló után az élre állt és hiába üldözte őket a Kuciapa–Baran kettős, nem sikerült rést találniuk, ráadásul Karol Baran motorja is megadta magát, így ő kénytelen volt ezt a futamot feladni.

Nagyhalászi hazai

Magosi Norbi nálunk fog versenyezni a csapatbajnokságban, Benkő Rolit a nagyhalásziak adták kölcsön erre a mérkőzésre, míg a lengyel srácok a kinti kapcsolatainknak, egykori edzőnknek, Janus Slaczkának köszönhetően érkeztek erre a megméretésre – mondta lapunknak Jacsó Tibor, a miskolci salakmotorsportot éveken át szervező klubvezető, aki az országos szövetség salakmotor szakágának a vezetője. – Más irányú elfoglaltságom miatt nem tudtam jelen lenni Debrecenben, ahol Senyei György volt a csapatvezetőnk. Amikor felhívtak, és megtudtam a végeredményt, örültem, mert nekünk minden kis siker jól jön, jelzi, hogy vagyunk, csináljuk, működünk. Ennek a viadalnak nem volt különösebb tétje, de az előbb vázoltak mellett arra mindenképpen jó volt, hogy beinduljon a debreceni pálya, ahol az idén több nemzetközi verseny is lesz, hogy ami nem működik, vagy nem úgy ment, azt ki lehessen javítani. Hasonlóképpen a salakosok esetében, például Magosi Norbi idén most másodszor ült motoron, ami nyilván nem optimális, de a köröket fogja gyűjteni majd az olasz bajnokságban is, ahol rajthoz áll Subival, Tihanyi Sándorral egyetemben. A csapatbajnokságot különben nagyon komolyan gondoljuk, presztízst szeretnénk belőle csinálni, az első forduló június 20-án Debrecenben lesz, aztán következik majd a második menet július 11-én Nagyhalászban, az lesz a mi miskolci versenyünk tulajdonképpen, hiszen ismert, hogy nekünk egyelőre nincs pályánk.

Jegyzőkönyv

Debrecen – Miskolc 40-44

Debrecen: Maciej Kuciapa (11), Tabaka József (7+3), Karol Baran (11+1), Tihanyi Sándor (8+1), Tabaka Róbert (3+1).

Miskolc: Dawid Lampart (18), Magosi Norbert (5+1), Pawel Miesiac (14+2), Benkő Roland (7+1), Szegvári Róbert (0).


Futamról-futamra:

1. Kuciapa, Lampart, Tabaka J., Magosi 4-2

2. Baran, Miesiac, Benkő, Tihanyi 3-3, 7-5

3. Tabaka J, Magosi, Tabaka R, Szegvári 4-2, 11-7

4. Kuciapa, Baran, Lampart, Miesiac F/d 5-1, 16-8

5. Benkő, Tihanyi, Tabaka J, Magosi 3-3, 19-11

6. Baran, Miesiac, Tabaka R, Szegvári (R) 4-2, 23-13

7. Lampart, Kuciapa, Tihanyi, Benkő (R) 3-3, 26-16

8. Miesiac, Baran, Tabaka J, Magosi 3-3, 29-19

9. Lampart, Tihanyi, Tabaka R, Benkő (R) 32-22

10. Lampart, Magosi, Tihanyi, Tabaka R 1-5, 33-27

11. Miesiac, Kuciapa, Tabaka, Benkő (R) 3-3, 36-30

12. Lampart, Miesiac, Baran, Kuciapa (R) 1-5, 37-35

13. Benkő, Tihanyi, Magosi, Tabaka 2-4, 39-39

14. Lampart, Miesiac, Kuciapa, Baran (R) 1-5 40-44


A Országos Csapatbajnokság fordulói

1. forduló (06.20): Debrecen

2. forduló (07.11): Nagyhalász

3. forduló (09.12): Nagyhalász

4. forduló (10.03): Gyula


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!