Sport

2015.04.15. 08:36

DVTK vs. Sopron - Elnapolná a Diósgyőr az éremosztót

Miskolc - A hazaiját eddig mindkét csapat megnyerte az élvonalbeli női kosárlabda bajnokság három nyert meccsig tartó döntőjében, és párharcban az alapszakasz-győztes áll jobban, mivel a finálé náluk kezdődött húsvét hétfőn. Vagyis az Uniqa-Euroleasing Sopron – Aluinvent-DVTK csatában a soproniak vezetnek 2-1-re, a szerdai negyedik, a miskolci városi sportcsarnokban 18.00-kor kezdődő összecsapás előtt.

Miskolc - A hazaiját eddig mindkét csapat megnyerte az élvonalbeli női kosárlabda bajnokság három nyert meccsig tartó döntőjében, és párharcban az alapszakasz-győztes áll jobban, mivel a finálé náluk kezdődött húsvét hétfőn. Vagyis az Uniqa-Euroleasing Sopron – Aluinvent-DVTK csatában a soproniak vezetnek 2-1-re, a szerdai negyedik, a miskolci városi sportcsarnokban 18.00-kor kezdődő összecsapás előtt. Ennek a találkozónak az a tétje a vendég együttes számára, hogy megszerzik-e most az aranyat (ha igen, akkor itt akasztják a nyakukba a legfényesebb medált, ez esetben a diósgyőriek az ezüstöt vehetik át hazai pályán), míg DVTK részéről az a tétje-e a meccsnek, hogy el tudják halasztani az éremosztót (ugyanis ha piros-fehér siker születik, akkor a szombati, soproni meccs után találnak gazdára az érmek).

Váratlant aligha

Az egy hét alatt lejátszott három egymás elleni meccs után aligha tud majd váratlanul nagyot húzni egyik, vagy másik fél, erről a diósgyőriek szakvezetője, Miguel del Jesús López Alonsó is így vélekedett, aki a legutóbbi, a múlt vasárnapi meccsről is szót ejtett:

– Jó teljesítményt nyújtott mindkét csapat, kemény mérkőzés volt ez is. Ellenfelünk a második negyed végén néhányszor labdát szerzett, ritmust váltott, ziccereket dobott, és nagyobb előnyre tett szert. A meccs végére ugyan sikerült felzárkóznunk, de néhány apró különbség eldöntötte a javukra a mérkőzést. De ez a múlt, ezzel már nem foglalkozunk, hétfőtől a következő összecsapásra készülünk. Fontos, hogy továbbra is higgyünk magunkban, hogy a mérkőzés tervének megvalósításához, felépítéséhez ragaszkodjunk. Fontos, hogy az első perctől az utolsóig koncentráltak legyünk, mert ellenfelünk jó csapat, és ha hibázunk, akkor megbüntet érte. Reméljük, hogy ezúttal is számíthatunk a szurkolóinkra, hogy minél többen kijönnek, és, hogy együtt sikerül megnyernünk a meccset.

A szakvezető azzal kapcsolatban is kapott kérdést, hogy a sorozatterheléssel jelentkező fáradtságot hogyan lehet csökkenteni.

– Minden játékosnak megvan a napi időrendje, rutinja, mindenki tudja, hogy mivel kell magát karban tartania, és mivel ez egyénenként változó, így mindenki azt teszi, ami neki a legjobb. Van, aki krioszaunába megy, van, aki jeges fürdőt vesz, és olyan is van, aki jógázik, hogy mentálisan friss legyen. Az elemek, a tartalékok egy ilyen sorozat közepette lemerülnek, igyekszünk ezeket feltölteni. Ilyenkor a bajnokság végén szinte mindenki fáradt, és fájdalmai vannak, de azt látom a csapat tagjain, hogy ezekkel nem foglalkoznak, mindenki játszani akar, és minél több időt szeretne a pályán tölteni.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!