Sport

2015.04.09. 11:23

DVTK vs. Sopron - A döntő második meccse következik

Miskolc - Coulibaly nélkül kénytelen fogadni a bajnoki döntő második meccsén a Diósgyőr a Sopront.

Miskolc - Coulibaly nélkül kénytelen fogadni a bajnoki döntő második meccsén a Diósgyőr a Sopront.Az óvási ügy lezárult, szerdán 14 órakor kiderült, hogy a diósgyőri klub nem fellebbezi meg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének versenybizottsága által hozott elsőfokú határozatot, így érvényesnek tekinthető a hétfőn lejátszott Uniqa-Euroleasing Sopron – Aluinvent-DVTK meccs 77-74-es végeredménye. Vagyis a három nyert meccsig tartó párharcban az alapszakasz-győztes vezet 1-0-ra, és a második mérkőzést pedig csütörtökön 18.00-tól a miskolci városi sportcsarnokban játsszák le a felek.

Változás lesz

Az előző meccshez képest lesz változás a diósgyőri csapatban, ugyanis a Sopronban kiállított Naignouma Coulibaly erre a mérkőzésre automatikus eltiltást kapott, így csak a lelátóról nézheti a társait. A hazai együttes helyzetét nehezíti, hogy továbbra sem számíthatnak a sérüléssel bajlódó fiatal irányítójukra, Horváth Bernadettre, így az amúgy is hosszabb kispaddal rendelkező soproni gárda kerete most még erősebbnek tűnik.

– Harcos mérkőzés volt a hétfői, két olyan csapattal, akik egyaránt a bajnoki cím megszerzésére törekszenek, és csak néhány apróság döntött a végeredményről. Mi keddtől az újabb összecsapásra fókuszáltunk, arra, hogy a soros meccsen behúzzuk a győzelmet – mondta Miguel del Jesús López Alonso, az Aluinvent-DVTK spanyol vezetőedzője, aki arra a kérdésre, hogy mire számít az újabb összecsapáson, így felelt: – Ezúttal hazai pályán játszhatunk, a közönség támogatását most is magunk mögött tudhatjuk majd. Ez plusz energiákat tud adni a csapatnak, és így közösen sikerülhet kiharcolni a győzelmet. Azzal együtt is, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy a Sopron ebben az évadban csupán egyszer szenvedett vereséget, erős kerettel rendelkezik, miközben mi megfogyatkoztunk az eltiltás és a sérülés miatt. De azon leszünk, hogy ezt a meccset hozni tudjuk, hogy a klubnak, a városnak dicsőséget szerezzünk.

Meg kell oldania

Arra a felvetésre, hogy Coulibaly nélkül ezt elég nehéz lesz elérni, hiszen centerhelyen az első meccsen is erősebbnek tűnt a Sopron, a diósgyőri szakvezető így felelt:

Coulibaly hiánya ugyan probléma, de ezt a csapat egészének meg kell oldania, most kellenek a védekezésbeli pluszok, az, hogy mindenki tegyen hozzá egy picivel többet, mint egyébként tenne. A mindenki alatt az összes játékost, a keret minden egyes tagját értem, annál is inkább, mert úgy tartom, hogy megvan bennük a potenciál, és képesek arra, hogy a csapat érdekében kamatoztatni tudják a képességeiket.

A legjobb

A döntő első mérkőzésének legjobbja, minden kétséget kizáróan az amerikai Rachel Allison, az Aluinvent-DVTK játékosa volt, aki 33 pontot és 17 lepattanót gyűjtött.

– Elsősorban a szurkolóknak szeretnék köszönetet mondani, azoknak, akik ott voltak, akik elutaztak Sopronba, és vissza Miskolcra, csak azért, hogy buzdításukkal segítsenek bennünket, mert ezzel extra energiákat adtak. A meccs nagyon nagy csata volt, 40 percen át jól játszottunk, voltak jó egyéni teljesítmények, és az utolsó percig nyitott volt az összecsapás. Azon leszünk, hogy a mostani mérkőzésen már mi nyerjünk, de ezt nem lesz könnyű elérni amiatt, hogy eggyel kevesebben leszünk – mondta a bedobó, aki arra a felvetésre, hogy kevesen gondolták, hogy a PEAC elleni elődöntő harmadik meccsének negyedik negyedében mutatott teljesítményét felül lehet múlni, de a Sopronban mutatottak erre alaposan rácáfoltak, így reagált: – Elsősorban nem a saját teljesítményem foglalkoztat, hanem a csapatomé, az, hogy a játékostársaimmal együtt érjünk el jó eredményt. Ha nyernénk, az sem zavarna, ha csak három pontot dobnék, a lényeg, hogy a DVTK erőfeszítései vezessenek eredményre. Az, hogy ebben milyen az én statisztikám, kevésbé fontos.


Jegyek, bérletek

A döntőbe jutás ellenére sem változtatott a klub sem a jegyárakon, sem a belépési feltételeken. A jegyeket egységesen 800 forintért lehet megvásárolni, de csak a meccs napján, a sportcsarnok pénztáraiban, 16.30-tól (elővételre lehetőség nincs). A 14 évesnél fiatalabbak és a 65 év felettiek ezúttal is személyivel vagy diákigazolvánnyal díjmentesen tekinthetik meg a meccset. Az idényre kiadott kosárlabdabérletek a döntőre is érvényesek, ahogy a 2014/15-ös tavaszi szezonra váltott focibérletek tulajdonosai is térítésmentesen tekinthetik meg a találkozót, amennyiben a mérkőzésre egy fő jegyvásárlóval érkeznek. A sportcsarnok kapuit 17.00-kor nyitják, és mivel nem helyre szólóak a jegyek, így az érkezés sorrendjében, a szabadon található ülőhelyeket lehet elfoglalni.


Miskolc - A csütörtöki Aluinvent-DVTK - Uniqua-Euroleasing Sopron női kosárlabda döntő második mérkőzésén valószínűsíthető a telt ház a miskolci sportcsarnokban, valamint a diósgyőri ultráknak köszönhetően a remek atmoszféra is garantált. tovább »

Miskolc - Szerdán eldőlt: nem ismétlik meg a női kosárlabda bajnoki döntő hétfő esti, első meccsét. tovább »

Miskolc - Király Sándor szerint a 90-es években az általa kritizált játékvezetők ma sztárbírók lehetnének. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!