Sport

2015.04.28. 09:29

DVTK: Egyelőre nincs reflexió a péntekiekre

Miskolc - Az FTC meccs előtti nyilatkozatok még ott vannak a levegőben, a klubvezetés nem reagált.

Miskolc - Az FTC meccs előtti nyilatkozatok még ott vannak a levegőben, a klubvezetés nem reagált.A múlt héten pénteken a diósgyőri klubházban megtartott sajtótájékoztatón, amelyre a szombati, Ferencvárosi TC – Diósgyőri VTK labdarúgómeccs apropóján küldtek ki meghívókat a média munkatársai részére, Sivic Tomislav, a piros-fehérek szakvezetője és Gosztonyi András a csapatkapitányi karszalagot a legutóbbi meccsen is viselő középpályás nagy nézettséget, olvasottságot, érdeklődést kiváltó nyilatkozatokat tett, jórészt nem a bajnoki kapcsán.

Kinek felelnek?

Sivic Tomislav a múlt pénteken többek között ezt mondta a nézőszám csökkenésével kapcsolatos kérdésre: „Ez tudatosan meg volt csinálva. Ez volt a terv, hogy így legyen. A vezetők kinek fognak felelni? Ha én feleltem a vezetőknek, hogy nincs eredmény. Megvan a bűnös, a problémák meg vannak oldva. Ők kinek fognak felelni? Ők nem csak nekem csináltak kárt, pedig az volt a terv, hogy lejárassanak engem. A harmadik helyről repülünk lefelé, még kell, hogy holnap kapjunk egy ötöst, és akkor a terv tökéletes. És akkor ez a Sivic ki? Mit akartok a Siviccsel? És akkor betesznek minden szektorba két embert, hogy ne kiabáljanak a szurkolók. Mit akartál kiabálni? Hagyjuk már ezt a kamut! Ilyen döntésekkel mit okoztak a klubnak is, vagy csak nekem. Ha nekem, akkor én boldog vagyok, mert akkor velem vége és halleluja. Csak kicsit a többieket is kell nézni. Ők kinek felelnek? Azoknak is meg kell felelni, akiket beetettek újra. Nem? Vagy nem… Vagy pont tök mindegy, hogy mit gondolnak a szurkolók meg a város. Hagyjuk ezt egy picit még. Rutintalan a döntés, de nagyon.”

Arra a közbevetésre, hogy arra gondol-e, hogy megtörtént a bejelentés azzal kapcsolatban, hogy nem hosszabbítják meg a szerződését, így folytatta a szakvezető: „Ez januárban már tiszta volt. Ugye? És akkor, ha ez egy olyan klub, amelyik gondol a jövőre és a mostani helyzetre, akkor esetleg a tulajdonos megtalálja azt a 10 percet, amit kértem négy hónap alatt, és azt mondja: edző úr, köszönjük, amit tett idáig, nem volt rossz. Hozzáteszem, hogy Tomislav Sivic olyan edző volt Miskolcon, aki hozta, nem vitte. Se a pénzt, se a sikert. Mert azt nem szabad félretenni. Azért, mert azt mondják, hogy ők üzletemberek. Akkor legalább értenének a számokhoz. Azt is összeszámoljuk, ha pontosan azt akarják. Akkor kellett volna megmondani, hogy ez a koncepció, és maga most nem fér bele. Akkor én szépen megköszönök mindent, és nektek, szurkolóknak, és nekem mint edzőnek, csapatnak nincs semmi baja. Jön valaki, aki az ő elképzelésüket meg tudja oldani. Nekem semmi bajom azzal, hogy más elképzeléseik vannak. Sőt, örülök, hogy nem úgy gondolkodom, mint ők. Az idő fogja majd megadni a választ. De ez lett volna a megoldás, ha ez volt a kérdés. Most ez kinek jó és ki csinálta meg?”

Gosztonyi szava

Mint arról múlt heti cikkünkben beszámoltunk, Gosztonyi András, a DVTK középpályása is mondott érdekeseket, nem csak a meccsel kapcsolatban, például a csapat vezetőedzőjének nem marasztalását is véleményezte. Úgy nyilatkozott, hogy nem lehet olyat csinálni, hogy szezon közben kirúgnak egy edzőt úgy, hogy nyártól nem lesz itt, mert így aztán a szakvezető hiába kéri egy játékostól, hogy fusson többet 15 méterrel, az visszaszólhat neki, hogy nem vagy te nekem senki.

ÉM-BCS


Mára várható

Szerettük volna megkérdezni a diósgyőri vezetőket is arról, hogy miként vélekednek a pénteken elhangozottakról, de a meccs napján nem kívántak nyilatkozni, tegnap pedig egész délután megbeszélésen vettek részt, és csak annyit közöltek, hogy a mai napon várható nyilatkozat a részükről.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!