Sport

2015.03.21. 19:14

NB I/B: egri és orosházi túra

Megyénk NB I/B-s férfi kézilabda-csapatai idegenbeli mérkőzésekkel folytatják bajnoki szereplésüket.

Megyénk NB I/B-s férfi kézilabda-csapatai idegenbeli mérkőzésekkel folytatják bajnoki szereplésüket.

Az Ózdi KC vasárnap 17 órától a listavezető Eger vendége lesz, míg a Mezőkövesd U23 ugyancsak vasárnap, de 18 órától Orosházán lép pályára a Keleti csoport, 20. fordulójában.

SBS Eger Eszterházy SZSE – Ózdi KC (vasárnap, 17.00)

Szakál György, az Ózdi KC edzője: „Bár még matematikailag nem, gyakorlatilag már bajnoknak tekinthető a listavezető Eger. Nem lesz könnyű dolgunk a hevesi megyeszékhelyen, de mindent elkövetünk a tisztes helytállásért. A papírforma alapján az ellenfelünk számít a meccs esélyesének, a kézilabdában azonban bármi előfordulhat. Az utóbbi években többször is legyőzték minket, de több alkalommal is szoros csatára tudtuk késztetni őket. A játékosállományuk és a feltételrendszerüket sem lehet a miénkhez hasonlítani, ám bízom benne, hogy ezt a pályán valamennyire ellensúlyozni tudjuk. Nehéz időszakban vagyunk, hiszen ezen és a jövő héten a táblázat első két helyezettjéhez látogatunk. Utána viszont olyan mérkőzések következnek, amelyek komoly hatással lesznek a végső helyezésünkre is. Éppen ezért fél szemmel már az Orosháza, a Lajosmizse, az Algyő, a Mezőkövesd U23 és a Füzesabony elleni találkozókra is figyelünk. Ez nem azt jeleneti, hogy a most következő két összecsapásra feltartott kezekkel állnánk oda, de a folytatásban nyilván nagyobb esélyünk lesz a pontszerzésre.”

Orosházi FKSE U23 – Mezőkövesdi KC U23 (vasárnap, 18.00)

Molnár Ferenc, a Mezőkövesdi KC U23 edzője: „Ugyanazzal a csapattal utazunk Orosházára, amellyel az előző fordulóban szerepeltünk a Békés ellen. A légiósok nagy valószínűséggel nem lesznek velünk az alföldi találkozón, ám ez nem azt jelenti, hogy ne tennénk meg mindent a sikerért. A héten már játszottunk Tatabányán egy ifimeccset, szombaton pedig Csurgóra utazunk. Kilométerekben tehát ismét bővelkedünk, de bízom benne, hogy Orosházán is frissek leszünk. Gyors, pörgős, rohanós meccsre van kilátás, mert mindkét fiatal gárdának hasonló a stílusa. A nagy sebesség mellett a pontosságra is figyelnünk kell, akkor egy szoros meccset játszhatunk, akár a pontszerzésben is reménykedhetünk. Az influenzának ugyan még vannak utóhatásai a csapaton belül, Fábiánnak pedig beszakadt a combja néhány nappal ezelőtt. Ő ezért csak részfeladatokra lesz alkalmas, a többiek viszont ott vannak a fedélzeten.”

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!