Sport

2015.03.24. 15:44

Miskolci Jegesmedvék - Motiváció: valami szépet alkotnának utoljára, így, együtt

Miskolc - Az ünnepi napok után hétvégén a szezon utolsó feladata vár a Jegesmedvékre.

Miskolc - Az ünnepi napok után hétvégén a szezon utolsó feladata vár a Jegesmedvékre.Március 14-én zárult a 2014/2015-ös Mol Liga-sorozat, mégpedig egy hatalmas miskolci örömünneppel azok után, hogy a sárga-feketék a döntőben jobbnak bizonyultak az érsek­újváriaknál. A Jegesmedvék hokisai ezt követően „kiengedhették a gőzt”, pénteken este pedig együtt bulizhattak a szurkolókkal Miskolc belvárosában. Ládáék vasárnap mentek újra jégre, hétfőn délelőtt szintén tréningeztek, míg délután közös programon vettek részt az egyik kalandparkban. A népkertiekre vár még egy feladat, ugyanis március 27-én és 28-án Székesfehérvár lesz a házigazdája az idei Magyar Kupa négyes döntőjének, amelyen a friss magyar bajnok és Mol Liga-győztes Miskolci Jegesmedvék mellett ott lesz a házigazda, EBEL-es résztvevő Fehérvár AV 19, a Dab.Docler, illetve a Debreceni HK. Hogyan lehet a két óriási eredmény után ismét csúcsformába kerülni? – kérdeztük Majoross Gergely vezetőedzőt.

– Ilyenkor nem könnyű újra összpontosítani az erőket – kezdte a tréner. – Az öltözőben ugyanakkor arról beszéltem: mindannyiunk életében egy különleges alkalom, hogy részt vehettünk ezekben a sikerekben, megmutattuk, hogy a mienk egy különleges csapat. Nagy valószínűséggel ez a fehérvári az utolsó lehetőségünk arra, hogy ilyen összetételben átélhessünk egy újabb nagy dolgot, szóval ez kell legyen a motiváció. A srácok megérezték, tapasztalták, hogy Miskolcon mi a következménye annak, ha valaki eredményes, hogyan ünneplik, csodálatos lenne még egyszer átélni hasonlót…

Kőkemény Dunaújváros

Majoross Gergely játékosként három alkalommal nyert Magyar Kupát (2000, 2004, 2006) és most akár edzőként is elérheti ugyanezt. Az első akadály ezen úton pénteken, az elődöntőben a Dab.Docler lesz (kezdés: 16.30), majd akár volt klubja, a Fehérvár AV 19 ellen is meccselhet.

– A legfontosabb egyelőre az első mérkőzés – fogalmazott a miskolciak szakvezetője. – Biztos vagyok benne, hogy az Acélbikák kőkeményen bele fognak állni ebbe az elődöntőbe azok után, hogy a Mol Liga rájátszása nem úgy sikerült számukra, ahogyan szerették volna. Mi ezzel ellentétes útról, irányból jövünk, euforikus hangulatból, reméljük, hogy egy jó mérkőzésen túl tudunk rajtuk jutni.

A Miskolci Jegesmedvék nem utaznak már csütörtökön Székesfehérvárra, az indulást pénteken 11 órára tervezik.

ÉM-MI

Jégkorong Magyar Kupa-program

2015. március 27., péntek (elődöntők)

  • 16.30: Miskolci Jegesmedvék – Dab.Docler
  • 19.30: Debreceni HK – Fehérvár AV 19

  • 2015. március 28., szombat (helyosztók)

  • 15.30: bronzmérkőzés
  • 19.00: döntő
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!