Sport

2015.03.27. 12:41

Még sosem szereztek kupa-aranyat a miskolci jégkorongozók

Székesfehérvárott lépnek jégre a miskolciak, a Magyar Kupa négyes döntőjén.

Székesfehérvárott lépnek jégre a miskolciak, a Magyar Kupa négyes döntőjén.A szezon utolsó feladata előtt áll a Miskolci Jegesmedvék jégkorongcsapata, a friss magyar bajnok és Mol Liga-győztes sárga-feketék pénteken és szombaton a székesfehérvári csarnokban korcsolyáznak jégre.

Pénteken 16.30-tól az MK elődöntőjében a Dab.Docler lesz a rivális, majd másnap vagy a házigazda Fehérvár AV 19, vagy a Debreceni HK, attól függően, hogy a népkertiek bejutnak-e a fináléba, avagy sem, és csupán a harmadik pozícióért küzdhetnek meg.

Amennyiben visszanézzük a kupa történelmét, akkor kiderül, hogy aktuális miskolci együttes még sohasem tudta elhódítani a serleget, vagyis mindenképpen történelmi lenne az, ha Ládáék meg tudnák kaparintani a sorozat első helyét. Először 1993 januárjában volt finalista a borsodi megyeszékhely reprezentánsa, az MHC, amely a miskolci döntőben 6-3-ra kikapott a jászberényi Lehel HC-től. Ezt követően hosszú szünet következett, míg 2012-ben a Dunaújvárosi Acélbikák (0-5), rá egy esztendőre pedig a Sapa Fehérvár AV 19 verte meg a Macikat (0-4) az aranyért folytatott csatában.

Vasárnap évzáró buli

Beczéék az évad záró felvonása után még visszaérkeznek Miskolcra, ugyanis vasárnap 16 órától kezdődik a szezonzáró buli a fedett kettes jégpályán, amelyre a belépés ingyenes. A klub több programmal várja a szurkolókat: lesznek közös játékok a csapat tagjaival, akik itt vehetik át a magyar bajnoki címért járó aranyérmeket. A tervek szerint erre 17.30 táján kerülhet sor, amelyben közreműködik majd a Magyar Jégkorong Szövetség képviselője is. A programot egy koncert zárja, a tervek szerint vendégfellépőkkel. Kisorsolják az egyik bevásárlóközpont játékának nyertesét, gazdára talál egy telefon, valamint sor kerül különleges szoboravatásra is. Akik bemutatják a döntőre érvényes belépőjüket, vagy bérleteket – illetve a múlt pénteki bajnokavatón, a büfében kapott kuponokat – azok egy egytálételt kapnak.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!