Sport

2015.03.10. 09:00

DVTK: Április elején már játszhat Kovács Gábor

Miskolc - A DVTK-nál nem kívánnak reagálni a vezetőedző szombaton tett mondataira.

Miskolc - A DVTK-nál nem kívánnak reagálni a vezetőedző szombaton tett mondataira.„Helyzet” van a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapatánál. A fő gondot a védelem összeállítása jelenti, azon belül is az, hogy kik legyenek a belső emberek. A tavaszi bajnoki nyitányon, Szombathelyen Senad Husic volt az egyik középhátvéd William Alves mellett, mivel az itt szóba jöhető játékosok közül Kovács Gábor sérült, Szalai Vilmos pedig beteg volt. Múlt szombaton Kecskeméten a 30. percben kiállított Alves helyén – az egyébként csatár – Miroslav Grumicnak kellett futballoznia Szalaival, a kialakult szituációt a vesztes találkozó után (ahogy arról a helyszíni tudósításunkban beszámoltunk a Borsod Online-on) szóvá is tette Sivic Tomislav, a DVTK vezetőedzője is: „Sajnos az átigazolási időszakban sok mindent nem jól csináltunk. Lehet, hogy van, aki azt gondolta, hogy belső védő nélkül is lehet játszani ezt a játékot…”

Hétfőn szerettük volna minderről megkérdezni Árki Gábor sportigazgatót is, akivel nem tudtunk beszélni. Demkó Norbert, a DVTK sajtófőnöke érdeklődésünkre annyit közölt, hogy Árki Gábor külföldön tartózkodik, ezért nem elérhető, legközelebb csütörtökön léphetünk vele kapcsolatba. „A DVTK nem kíván reagálni az ominózus kijelentésre. Az átigazolással, annak politikájával kapcsolatban korábban már mindent megosztottunk a szurkolókkal” – tette még hozzá Demkó Norbert.

Fokozatos terhelés

Tavaly ősszel még nem volt gond ezen alakzatban, csakhogy a télen a válogatott Kádár Tamást a DVTK eladta a lengyel elsőosztályú Lech Poznannak, míg Debreceni András családi okok miatt kérte szerződésének felbontását, és az NB II-es Vasashoz írt alá. Vagyis hirtelenjében két középső bekkje maradt Sivic Tomislav vezetőedzőnek, a már szóba hozott brazil Alves, valamint a tavaly nyáron Mezőkövesdről igazolt Szalai.

A stáb, a klubvezetés látta, hogy mindez természetesen nem jó, ezért elkezdtek azon dolgozni, hogy megnyugtató módon rendeződjön a kérdés: viszont Balogh Bélát Pécsről nem tudták megszerezni a piros-fehérek, a szlovákiai Hudák Dávid pedig végül Újpesten kötött ki, viszont hosszas huzavonát követően sikerült átigazolni Paksról Kovács Gábort. A bekk a törökországi edzőtáborozás előtt is azt nyilatkozta lapunknak, hogy sérült, azóta viszont hetek teltek el, így hétfőn felhívtuk, hogy az aktuális állapotáról érdeklődjünk.

– Először is azt szeretném elmondani: rettentően sajnálom, hogy még nem tudok játszani, számomra is kellemetlen ez a helyzet, mert sérülés nélkül lehoztam százhatvan NB I-es meccset… – nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Kovács Gábor. – Januárban, edzés közben szedtem össze ezt az achilles-sérülést, a bal lábamon, amellyel voltam Belgrádban is egy specialistánál, tizenkét nap után pénteken jöttem haza. Egy olyan szakember kezelt, aki elismert ezen a területen, voltak már nála olasz és spanyol futballisták is. A fájdalmaim elmúltak, de az ő ajánlására két hétig még gyógytornára kell járnom, s lassan, fokozatosan elkezdhetem terhelni az achillesemet. A stáb, Srdjan Zirojevic erőnléti edző percre pontosan tisztában van az állapotommal, tudja, milyen kezelésen voltam, hogyan állok. Mindent megteszek azért, hogy minél hamarabb bemutatkozhassak, de a szakemberek türelemre intenek, azt tanácsolták, semmi értelme, hogy siettessük a gyógyulást, várjuk ki a szükséges időt. Szerdán még vár rám egy vizsgálat itt, Budapesten, de csütörtökön délután edzésre jelentkezem Diósgyőrben, speciális edzésre. Optimális esetben egy hónap alatt rendben leszek, ami azt jelenti, hogy a válogatott selejtezője miatti szünet után, április 4-én már a keretbe jelölhet Sivic Tomislav.

Pénteken 19 órától a Pécsi MFC-Matias érkezik az Andrássy útra, lehet tippelni, hogy ki lesz, ki lehet Szalai párja (mivel Alves a piros lap miatt eltiltásra számíthat): Eperjesi, Grumic, netán Marjanovic vagy újra Husic?


Az ankéton történt

A DVTK február 25-én megrendezett szurkolói ankétján is szóba került Kovács Gábor sérülése, amire akkor Árki Gábor az alábbiakat mondta:– Átesett a kötelező vizsgálaton, tudtuk, hogy van sérülése, előzetesen pár napot jósoltak az orvosok. MR-felvétel készült a lábáról, semmi olyan gyulladás nem volt, ami bármiben is befolyásolta volna a leigazolását. Az volt a válasz, hogy rövid távon megoldódik, de hosszabb távú lesz, az első fordulóban eltiltása miatt amúgy sem játszhatott volna. Több mint 160 NB I-es meccse van, még nem hagyott ki mérkőzést sérülés miatt.

Más megvilágításban is felszínre került a hátvéd-kérdés, hogy a DVTK miért nem vesz kölcsön játékost, amire a sportigazgató ezt mondta:

– A jelenlegi stratégiánk hosszú távú stratégia. Ebbe kölcsönjátékosok nem férnek bele. Sok értelme nincs annak, hogy félévente 7-8 játékos kicserélődjön. Két háromnál több nem szerencsés.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!