Sport

2015.03.27. 19:23

Dab-veréssel a kupadöntőben a Macik

A Jegesmedvék a Magyar Kupa elődöntőjében magabiztosan verték a Dunaújvárost, így bekerültek a szombat esti döntőbe.

A Jegesmedvék a Magyar Kupa elődöntőjében magabiztosan verték a Dunaújvárost, így bekerültek a szombat esti döntőbe.

A mérkőzésből 34 másodperc telt el, és máris vezetett a Miskolc. Kapu előtti kavarodás végén Láda Balázs volt a leggyorsabb, és közelről a hálóba lőtt (1-0). Egy perccel később Somogyi lövését védte Bálizs. Ezt követően hullámzó játék alakult ki, helyzetekkel mindkét oldalon. A 6. percben a fiatalok sora hozta össze a második Maci-gólt: agresszív korongszerzés után Roczanov vezethette a korongot Sevelára, és magabiztosan fejezte be szólóját (2-0). A harmad felétől a játékvezetők szórni kezdték a büntetéseket, sőt a 13. percben a dunaújvárosiak kettős előnybe is kerültek. Ezt még nem, az utána következő szimpla fórt azonban már kihasználták: Hüffner kék vonalas lövése vágódott a felső sarokba (2-1). A csapatok játékán érződött a hosszú kihagyás, a 16. percben Croteau az üres kapuba sem tudta bepöckölni a korongot. A 17. percben Becze kemény lövését védte Sevela. Egy perccel később óriási kavarodás alakult ki a miskolci kapu előtt, de végül Bálizs rátenyerelt a korongra.

Pillanatok alatt két miskolci gól

A második harmadban első két percében három nagy miskolci lehetőség maradt ki, a 4. percben pedig Dansereau a jobb kapuvasat találta telibe. Pár másodperc múlva azonban Becze lövése kijött Seveláról, és Cohen egy lépésről a kapuba emelt (3-1). Az 5. percben egy szélről beadott korongot Croteau ütött a hálóba (3-2). A Dab.Docler percei következtek ezután, több komoly lehetőségük is volt, de gólt nem tudtak lőni. A harmad felénél a Jegesmedvék ragadták magukhoz a kezdeményezést, de ők is csak helyzetekig jutottak. A 16. percben O’Donnell ugorhatott ki egyedül, és két szép csel után mattolta Sevelát (4-2). Tizennyolc másodperc múlva újabb gólnak örülhettek a sárga-fekete szurkolók: Boyle a kapunak félig háttal állva, fonákkal lőtt kapura, Sevela csak belekapni tudott, a korong azonban a hálóba hullott (5-2). Robert Spisak azonnal időtt kért, hiszen csapata összezuhanni látszott. A 19. percben Sagert bombája csaknem kettétörte a felső kapuvasat, majd Hajóst vágták szájba bottal – vérző sérülést okozva neki –, de a bírók szerint a kipattanó korong találta el, így nem adtak kiállítást.

Dudás is beköszönt

A harmadik harmad eleje csendesen pörgött le, a Dab nem tudott felpörögni, a Miskolc pedig könnyedén tartotta a háromgólos különbséget. Az 5. percben Roczanovot lökték nagyon durván a palánkra, a játékvezetők ezúttal sem láttak szabálytalanságot. A 7. percben – Dab emberelőnyben – Bálizs fejjel védett egy lövést. A 12. percben a dunaújvárosi kapu előtt pattogott a korong, a védők nem tudtak felszabadítani, és végül Dudas nagy gólt lőtt oldalról (6-2). A 15. percben Szepessy két közeli próbálkozását hárította Bálizs. A 18. percben Hüffner lövése talált utak a kapuba (6-3).

A Jegesmedvék kicsit rozsdásan játszva is magabiztosan győzték le a Dab.Doclert, így bekerültek a Magyar Kupa döntőjébe.


JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék - Dab.Docler

6-3 (2-1, 3-1, 1-1)

Székesfehérvári jégcsarnok, 500 néző. V.: Haszonits, Halassy, Soós, Muzsik.


Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Nagy, Láda B., Cohen, Ritó, Becze, Tóth, Dansereau, Láda P., O’Donnell, Dudas, Vojtkó, Miskolczi, Dósa, Duschek(k). Edző: Majoross Gergely.

Dab.Docler: Sevela – Croteau, Eskelinen, Kovács, Somogyi, Pavuk, Pozsgai, Hruby, Martine, Szepessy, Hüffner, Magosi, Nagy, Léránt, Gröschl, Mestyán, Erdélyi, Peterdi, Galanisz, Azari, Szappanos, Hajek(k). Edző: Robert Spisak.


Gól: Láda B., Roczanov, Cohen, O’Donnell, Boyle, Dudas, ill., Hüffner(2), Croteau

Kiállítás: 10 perc illetve 10 perc (+10 perc fegyelmi Martine)


Majoross Gergely: - Sok kihívás volt ebben a mérkőzésben, hiszen az elmúlt időszakban immár harmadszor kellett hosszabb szünet után tétmeccset játszanunk. Jól kezdtünk, utána furcsa hangulatban folyt a találkozó. Arra gondolok, hogy egy csalódott és egy eufórikus hangulatból érkező csapat mérte össze az erejét, és ez látszott is a játék képén. Senki sem játszott igazán jól, és mi voltunk a kevésbé rosszak, de ma ez is elég volt a győzelemhez.

Robert Spisak: - Elaludtunk az elején, és hamar kétgólos hátrányba kerültünk. Utána fel tudtunk pörögni, de a második harmadban három góllal ellépett a Miskolc, és ott vége volt a meccsnek. A játékosaim próbáltak küzdeni, de a Miskolc ma minden tekintetben jobb volt. Gratulálok a döntőbe jutásukhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!