Sport

2015.03.13. 22:19

Aranykapuban a Macik

A jégkorong Mol Liga döntőjének harmadik meccsét játszották Érsekújvárott, ahol újra a Macik nyertek.

A jégkorong Mol Liga döntőjének harmadik meccsét játszották Érsekújvárott, ahol újra a Macik nyertek.A találkozó előtt ritka „csúccsal” büszkélkedhettek a vendégek, akik játék nélkül és játékkal eddig tizenkét gólt termeltek riválisuk hálójába, miközben egyet sem kaptak. Az összecsapásra több mint száz miskolci szurkoló érkezett Érsekújvárra, ahol kedvenceik számára otthoni hangulatot teremtettek.

Büntetésözön

A találkozó első említésre méltó eseményét Cohen kiállítása jelentette: 32 másodperc elteltével bottal akasztásért került a kiállítás sorsára, az emberhátrányt azonban kibekkelték a Macik. A 6. percben Gőz és Hrudik kakaskodott, s mindketten kaptak százhúsz másodperc pihenőt arra, hogy lehiggadjanak. A nagy tét rányomta bélyegét az összecsapásra, 11.45-nél Rejzek és Tóth A. is durva játékért részesült 2+2 perces „jutalomban”. Mindkét oldalon a védőmunka volt az elsődleges, igazi gólhelyzet ritkán akadt. A nézők remek iramú jégkorongot és nagy küzdelmet láthattak, az első gól azonban csak 19.11-nél született meg: ekkor Faith a kapu mögül próbálkozott és korongja Bálizs korcsolyájáról pattant a hálóba (1-0 – a vendégek szemszögéből nézve balszerencsés találat volt).

A második harmadban a sárga-feketék még nagyobb tempóra kapcsoltak, minden idegszálukkal az egyenlítésre törtek. A játék továbbra is férfias volt, s ebbe belefértek a gáncsolások és a bottal való akasztások is (ilyenekért O’Donnell és Faith bűnhődött). A miskolciak erőfeszítéseit a 29. percben koronázta siker: Becze és Sagert asszisztálásával Metcalfe egyenlített, a bal felső sarokba bombázott (1-1), majd nem sokkal később gáncsolásért kiültették. A fórt a 31. percben Uram használta ki: Kowalczyk lövése Bálizsról kipattant, a Nové Zámky csatára pedig közelről bevágta (2-1), így ismét a szlovákiai alakulat vezetett. Ezután egymást érték a sportszerűtlen jelenetek: Becze 5+20 percet kapott fejelésért (így számára befejeződött a mérkőzés), majd Kowalczykot fegyelmezték 2+10 perccel. A 36. percben Dudas egalizált, emberhátrányból (!) alakította ikszre az állást (2-2).

Tóth A. döntött

Nagy izgalmakat ígért a zárófelvonás. Helyzetek mindkét oldalon akadtak, a mérkőzés azonban gördült és az a „veszély” fenyegetett, hogy akár hosszabbítás is lehet. A Jegesmedvék azonban mindenképpen döntésre akarták vinni a dolgot és ez sikerült is nekik: az 56. percben Hajós szerzett korongot, amelyet jobbról középre ütött, Tóth A. követte az akciót és 4 méterről megszerezte a győztes gólt (2-3). A hajrában az érsek­újváriak kapusukat mezőnyjátékosra cserélték, az eredmény azonban nem változott. A miskolciak így újabb lépést tettek az aranyérem felé vezető úton.

Szombaton 18 órától a miskolci Jégcsarnokban negyedszer találkoznak a csapatok. Ha a Macik nyernek, ligabajnokok!

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

HC Nové Zámky – Miskolci Jegesmedvék

2-3 (1-0, 1-2, 0-1)

Érsekújvár, 1600 néző. V.: Halassy, Kincses, Soós D., Váczi.

HC Nové Zámky: Cikánek – Durco, Baron, Podstavek, Frolik, Caladi – Hrudik, Siska, M. Stefanka (1), Weissmann, Faith 1 – Sucharda, Kowalczyk (1), O. Stefanka, Uram 1, Tábi – Král, Duris, Rejzek, Púchovsky, Dubec (1) – Krajcovic (cserekapus). Vezetőedző: Lubomir Hurtaj.

Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle (1), Dudas 1, Cohen, Becze (1), Nagy K. – Gőz, Sagert (1), Dansereau, Tóth A. 1, Hajós (1) – Vojtkó, Dósa, Láda B., O’Donnell, Metcalfe 1 (1) – Budai R., Roczanov, Popovics, Miskolczi, Fliszár – Duschek (cserekapus). Vezetőedző: Majoross Gergely.

Kiállítások: 12 perc + 10 perc fegyelmi (Kowalczyk), ill. 17 perc + végleges fegyelmi (Becze).

Lubomir Hurtaj: – Kétszer is vezettünk, de a miskolciak kétszer is egyenlítettek, majd miután a vezetést is átvették, mi már nem tudtunk újítani.

Majoross Gergely: – Bár izgalmas és harcos mérkőzést vívtunk, játszottunk már sokkal jobban is. Az idén azonban éppen az az erősségünk, hogy ha nem megy szép játékkal, akkor akarattal érjük el a győzelmet. Mindkét oldalon voltak szerencsés pillanatok, de ez nem befolyásolta a mérkőzést.


Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc állása: 3-0 a Miskolci Jegesmedvék javára.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!