Sport

2015.01.24. 11:46

Kismérkőzés előtt a VRCK

Az élvonalbeli férfi röplabda bajnokság keretében Győrben játszik a Vegyész RC-Kazincbarcika szombaton.

Az élvonalbeli férfi röplabda bajnokság keretében Győrben játszik a Vegyész RC-Kazincbarcika szombaton.A kazincbarcikaiak a 16. forduló meccsét 16 órától a SZESE Győr otthonában játsszák. A sárga-kékek már korán reggel elindulnak, figyelembe kell venniük az útviszonyokat és az esetleges váratlan eseményeket, továbbá a felnőttek előtt lépnek pályára a juniorjaik, ennek következtében már ebéd körül be kell futniuk Kisalföld „fővárosába”.

Munkás hetek

– Az idei második mérkőzésünkhöz érkeztünk el – kezdte Dudás András, a barcikaiak vezetőedzője. – Elég nehéz időszakon vagyunk túl, munkás heteink és napjaink voltak, sőt még vannak is. Ennek hozadékaként most jobb állapotban vagyunk, mint a győriekkel szembeni első találkozónkon. Akkor 3:0-ra nyertünk ellenük és a fellépésünk most sem okozhat megoldhatatlan feladatot. Mindenképpen meg kell szereznünk a 3 pontot, ráadásul a korábbi teljesítményünkhöz képest javuló játékot várok a fiúktól. Ha valami baj történne velünk, erre magától értetődően gondolni sem akarok, hátrább csúsznánk a táblázaton és ez szíven ütne minket. Úgynevezett kismérkőzés áll előttünk, de ezt a kicsit is hoznunk kell.

Jól dolgoztak

A tréner ezután arról beszélt, hogy játékosai jól dolgoztak a hétközi edzéseken, azok pedig még jobban odatették magukat, akiket Győrött tervei szerint kezdőnek jelöl majd. A követendő taktikáról Dudás András kijelentette: támadó szellemű röplabdát kér fiaitól, akiknek az első perctől az utolsóig koncentrálniuk kell.

– Most nem fogjuk színezni a meccset, alapjátékunkat fogjuk erőltetni – szögezte le a szakvezető. – Ez jó nyitásfogadásból, bátor mezőnyépítkezésből, erőteljes akciókból és határozott sáncmunkából áll. „Csak” ennyi kell ahhoz, hogy ne legyen gondunk. Mellesleg pedig már előre is tekintünk, hiszen egy hét múlva kezdődik az erősebb szakaszunk, melynek során a Kecskemét, a Kaposvár, a MAFC és Dág vár majd ránk.

ÉM-KT

A keretről

A Vegyész RC játékosai ketten nem állnak edzőjük rendelkezésére. Szántai gerincproblémái miatt nem utazik el Győrbe (gyógytorna vár rá), míg Bokor munkahelyi elfoglaltsága miatt hagyja ki a hét végi mérkőzést.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!