Sport

2015.01.26. 21:49

Egy pontot szereztek a Miskolci Jegesmedvék Dunaújvárosban

Hétfőn este Dunaújvárosban lépett jégre a Miskolci Jegesmedvék hokicsapata.

Hétfőn este Dunaújvárosban lépett jégre a Miskolci Jegesmedvék hokicsapata.Korán megadta a meccs alaphangulatát a borsodi alakulat, a negyvenhatodik másodpercben Tóth A. tette át a pakkot a hosszú oldalra, ahol Dansereau állt, és a légiós óriási erővel a hazai ketrecbe bombázta a játékszert (0-1). Aztán emberhátrányba kerültek a sárga-feketék (Sagert volt szabálytalan), ötvenkét másodperc után pedig Dudas követte őt a büntetőpadra, az Acélbikák pedig ki is használták az 5-3-as helyzetet, méghozzá Szappanos (1-1). Eseménydús volt tehát az összecsapás, a dunaújvárosiak is ,,beleszaladtak" egy kétperces büntetésbe, Papp V. lökött bottal, Kalninst azonnal meg is mozgatta Tóth A., de gól nem született a két perc alatt. Alig jött vissza a Dab hokisa, Mestyán váltotta a helyén, tehát újra kísérletezhettek előnyben a vendégek - hiába, mert a Duna-partiak kapusa jól olvasta a miskolci akciókat. Egy kisebb üresjárattól eltekintve tartalmas volt a meccs, helyzetekkel, ám a találatokkal, ebben a periódusban, adósak maradtak a küzdő felek, így döntetlennel mehettek pihenőre a csapatok.

A kapu mögül

A második harmad elején Gröschlék okoztak kalamajkát Bálizs kapuja előtt, aztán Dansereau fonákkal jócskán a hazai ketrec fölé emelte a korongot. Láda B. gáncsolását ,,büntivel" díjazták a játékvezetők, az Újváros csak a két perc vége felé volt képes felállni a miskolci harmadban, de figyeltek a népkerti bekkek és Bálizs is. Az újabb esemény egy következő Dab-emberfór volt, de ennek is ugyanaz lett a vége, mint az ezt megelőzőnek. A 30. percben Kalninst állták körbe a többiek egy védésnél, Cohen utólag odaszúrt az ütőjével a hálóőrnek, amivel begyűjtött egy felesleges büntetést. A Macik levédekezték a hátrányt, az Acélbikák igazából helyzetbe sem kerültek. Nem úgy a 33. percben, amikor Somogyi egy kapu elé visszakerülő szabad korongot küldött a spárgázó Bálizs mögé (2-1). Ezt követően is a miskolciak portásának kellett figyelnie, de nem csupán neki, hanem kollégájának is a másik oldalon.

Magasabb fordulaton

A harmadik felvonásban előbb Dudas vette célba távolról a piros mezes újvárosiak kapuját, Kalnins tudta a teendőit, rövid időn belül három lövést is eleresztettek a vendégek, de maradtak egy szerzett gólon. De nem sokáig, ugyanis a 45. percben Sagert lövése után kipattant a pakk az újvárosiak kapusáról, az éppen Dansereau felé csorgott, aki belőtte a játékszert a vendéglátó hálójába (2-2). A lanyhább második felvonás után ekkor magasabb fordulaton hokiztak a látogatók, nagy részben ennek volt köszönhető az egyenlítés. Emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék (Szepessy ütött testre), Becze tologatta a játékszert, őt még szerelték, de ott termett Cohen, aki fordulásból bevágta a harmadikat (2-3), amire időt kért a Dab. Becze előtt egy óriási ziccer adódott hét perccel a vége előtt, ő emelte is a kezét a magasba lövése után, ám maradt minden, miután a korong kijött a felső kapuvasról. Somogyi lemásolta a történetet, szintén a mérkőzés tartozéka volt a főszereplő, majd Bálizs hibázott, mikor ketrecét elhagyta, de az üres kapus helyzetet kihagyta a Dab. 57:18-nál azonban már nem volt mentség, Peterdi egalizált (3-3), így jöhetett a ráadás. 62:23-nál fórba kerültek a Macik, akik időt is kértek. A négy a három elleni játékban felálltak a Jegesmedvék, voltak lövések is, de kivédekezte a hátrányt a Dab. A büntetőknél a negyedik körig mentek a csapatok, amikor csak Somogyi volt eredményes, így nyertek az újvárosiak.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Dab.Docler - Miskolci Jegesmedvék

4-3 (1-1, 1-0, 1-2, 0-0, 1-0) - büntetőkkel

Dunaújváros, 600 néző. V.: Németh, Gangel (Abonyi, Székely).

Dab.Docler: Kalnins - Pozsgai, Hüffner, Galanisz, Azari (1), Szappanos 1 - Martine (1), Mestyán (1), Eskelinen, Gröschl (1), Peterdi 1 - Nagy R., Erdélyi, Somogyi 1, Szepessy (1), Papp V. (1) - Hruby, Dörök, Magosi, Léránt - Sevela (k). Vezetőedző: Donald MacLean.

Miskolci Jegesmedvék: Bálizs - Boyle, Dudas, Metcalfe, Cohen 1, Becze (1) - Gőz, Sagert (1), Hajós (1), Tóth A. (2), Dansereau 2 (1) - Vojtkó, Dósa, Popovics, Láda B., Miskolczi - Szilágyi, Budai R., Roczanov, Ritó, Fliszár - Duschek (k). Vezetőedző: Majoross Gergely.

Kiállítások: 8 perc, illetve 10 perc.

Donald MacLean: - Nagyon örülök, hogy a szombati meccs után ilyen teljesítményt tudtunk nyújtani. Néhány megingást leszámítva úgy érzem, végig nagyon fegyelmezetten és koncentráltan játszottunk. Mint eddig mindig, most is nagy tempó jellemezte a Miskolc elleni meccset, élvezetes mérkőzést láthattak a szurkolók, a hoki minden fűszeréből volt egy kicsi a hétfői meccsen. Nagyon örülök, hogy hat meccsünkből négyet megnyertünk a jelenleg tabella első helyezettje ellen.

Majoross Gergely: - Érdekes, jó hangulatú meccs volt, ahol hol erre, hol arra dőlt el a mérleg nyelve. Nem volt ma este szerencsénk, de ennek a vereségnek így az alapszakasz vége felé már nem volt túl nagy jelentősége.


További eredmények:

  • FTC - HSC Csíkszereda 5-4 (1-0, 3-3, 0-1, 0-0, 1-0) - büntetőkkel
  • Nové Zámky - Corona Brasov 5-2 (0-1, 1-1, 4-0)

  • A MOL Liga állása:

  • Miskolci Jegesmedvék 40 23 7 3 7 171- 84 86 pont
  • Dab.Docler 40 23 6 1 10 137-106 82
  • Nové Zámky 40 19 6 3 12 156-130 72
  • Corona Brasov 40 18 2 11 9 131-117 69
  • Debrecen 39 15 3 3 18 128-129 54
  • UTE 39 12 3 4 20 117-166 46
  • FTC 40 11 3 4 22 108-146 43
  • HSC Csíkszereda 40 4 4 5 27 97-167 25

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!