Sport

2014.12.20. 14:13

MVSC: A kupasiker hozta hangulat

Miskolc - Szombaton délután délután az év utolsó bajnoki meccsét játsszák az MVSC női röplabdázói.

Miskolc - Szombaton délután délután az év utolsó bajnoki meccsét játsszák az MVSC női röplabdázói.A női röplabda NB I 16. fordulójában, szombaton 15.00-tól játsszák az Albrecht-Miskolci MVSC – 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem meccset Miskolcon, a Csokonai úti csarnokban. Azért ilyen szokatlan időpontban, mert az eredeti kezdéshez képest módosítást kért a vendégcsapat azzal az indokkal, hogy edzőjüknek, Mészáros Péternek ezen a napon egy másik bajnokin is részt kell vennie. Méghozzá Kazincbarcikán, NB I-es férfi röplabda bajnokin, ugyanis ott a Pécsi EAC vendégeskedik, akiknél szintén ő látja el az edzői feladatokat.

Az MVSC a soros bajnokira egy kupagyőzelemmel hangolt, szerdán a Vasast győzték le hazai környezetben a zöld-fehérek, bár a teljességhez az is hozzátartozik, hogy a Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágóján – miután a múlt heti első összecsapást három szettben hozták a fővárosiak – két játszma megnyerésével kiharcolta a továbbjutást a Vasas; ami ezután következett, az tét nélküli játék volt, de ebben jobb volt a Vasút.

Jól dolgoztak

– Kétségtelen, hogy így történt, a Vasas behozta fiatalabb játékosait, ám annyit megjegyeznék, hogy erős cseresoruk van, a mi csapatunkhoz képest mindenképpen, ugyanis tele vannak utánpótlás-válogatottakkal – mondta Toma Sándor, az Albrecht-Miskolci VSC-MVSI edzője. – És amikor a fővárosiak felnőtt válogatott játékosai a cserepadra ültek, kiegyenlítettebbek lettek az erőviszonyok. A harmadik szettben Kundráknak volt egy remek nyitássorozata, ez nagyot lendített a csapatunkon. Ahogy az ellenfél edzője a továbbjutásuk utáni vereségnek, úgy én a továbbjutásuk utáni győzelem elérésének nem tulajdonítok túlzottan nagy jelentőséget. Az viszont örömömre szolgál, hogy volt tartása a csapatnak, és amiket tudnak a játékosaink, azokat sikerült jó szinten bemutatni, és az első gyengébb szett után négy játszmában egységes, egyenletes játékra voltak képesek. Valami hasonlót láttam, mint az Újpest ellen, a fiatalok jól dolgoztak, és Kovács Edina 23 pontja is dicséretes.

Mi menthető át ebből a szombati bajnokira?

– Remélem, hogy sok minden – felelte Toma Sándor, majd így folytatta: – A Kaposvár számára létkérdés a győzelem, ők az MTK-val és a Jászberénnyel vannak nagy harcban a felsőházi tagságot jelentő nyolcba kerülésért, és ahhoz, hogy ez sikerüljön nekik, ellenünk a három pontra lenne szükségük. Emiatt biztosan nagyon hajtanak majd, de valószínűleg enélkül is ezt tennék, mert egységes, jó szellemű, gyors röplabdát játszanak. Az utóbbi években mi többet nyertünk ellenük, amikor mi fogadtuk őket, de tavalyhoz képest is erősödtek, több olyan játékosuk visszatért Kaposvárra, akik korábban más csapatokban is kipróbálták magukat. Az biztos, hogy a mi oldalunkon a Vasas elleni kupameccs megnyerése arra biztosan jó volt, hogy jó hangulatot teremtett az öltözőben.

ÉM-BCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!