Sport

2014.12.18. 08:53

MKC: Macska játszott az egérrel...

Mezőkövesd - Hétközi meccset játszott, és nagyon kikapott a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Hétközi meccset játszott, és nagyon kikapott a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

A matyóvárosiak a felsőházhoz tartozó Balaton-partiakat fogadták, és meglepetést ígértek szurkolóiknak, akiknek karácsonyra győzelemmel akartak kedveskedni. Gyászszünettel kezdődött a találkozó: a publikum Varga István egykori világválogatottra emlékezett.

Trivkovic jó bejátszás utáni gólja vezette be az összecsapást, Szöllősi azonban gyorsan egyenlített, majd a negyven kilós Kovacsics rohant el, és szélről vette be a hálót (5. perc: 1–2). Néhány elpuskázott hazai támadást bosszult meg a Balatonfüred, ezt néma csenddel honorálta a fél ház.

Bánhidi kapott két percet lökésért és ütésért, de Székely mentette a támadást. Beállt a volt kövesdi Juhász K., majd Faluvégi emberhátrányból ragasztott hatalmas gólt a jobb felső sarokba (9. perc: 1–5). Skaliczki László nem nézte tétlenül csapatának tanácstalanságát, és erélyes hangú monológgal próbált rendet teremteni időkérése során.

A 13. percben Grigorjev bevágta harmadik találatát (1–7), aztán Székely zsonglőrködött a ketrec előtt, és máris úgy tűnt, hogy – már ami a pontokat illeti – vége a „rangadónak” (16. perc: 1–9). Csoknyai-mester a női Európa-bajnokságon látott dán mintát alkalmazta, hátrányban kapusát mezőnyjátékosra váltotta, s mindezt sikerrel tette. A pirosban játszó hazaiak húsz perc alatt tizenkét gólt kaptak, és csak négyet dobtak, erre pedig senki nem számított. A legbosszantóbb a tanácstalanság volt, így egyenesen osztálykülönbség állt elő a pályán (24. perc: 4–14). Amit a vendégek kapura dobtak, az szinte be is ment, a hazaiaknak viszont semmi nem sikerült (26. perc: 5–16). Edzőmeccs-jelleget öltött a csata, a pálya pedig felbillent (29. perc: 6–18).

Csak szenvedtek

Cuzic hetesével indult a második játékrész, aztán Nakhayenka lőtte tízen belülre az MKC-t (34. perc: 9–18). Nem sokkal később a sokszoros válogatott Iváncsik T. összehozta első gólját, majd folytatódott a barátkozás, a balatonfürediek cicáztak, a kövesdiek meg szenvedtek. Cuzic csipkedte magát egyedül, öt gólig jutott, de a mondás szerint egy fecske nem csinál nyarat...

A matyóvárosiak emberelőnyből háromszor voltak eredményesek, ezzel egy kis „púdert” kentek az eredményjelzőre (45. perc: 14–24). A hajrára némileg összekapták magukat Trivkovicék, ezzel persze sokra nem mentek, legfeljebb az önbecsülésüket srófolták feljebb (50. perc: 18–27). Elszórta a labdákat a BKSE, persze tehette, a táblára nézve játékosaiknak nem kellett nyugtató tabletták után kapkodniuk. Holló védett néhány védhetetlent, így a végeredmény alulról, de súrolta a talán elfogadhatót... Majdnem tíz, hogy ez a realitás, avagy: az egyiknek kijött a lépés, a másiknak pedig a gyenge egyéni teljesítmények miatt nem. Az okokat majd a szakvezetők kielemzik...

A lefújás után alaposan leteremtette fiait Skaliczki László vezetőedző, aki a pályán kemény szavakkal, emelkedett hangon „mindent” mondott nekik.


JEGYZŐKÖNYV

Mezőkövesdi KC – Balatonfüredi KSE

24-33 (7-18)

Mezőkövesd, 500 néző. V.: Hargitai, Markó.


Mezőkövesdi KC: Volarevic – Pálos (1), Lókodi (3), Cuzic (11/5), Trivkovic (2), Dzono (-), Vasic (-). Csere: Holló (kapus), Sipos P. (kapus), Pavlovics (-), Radnic (1), Szepesi (-), Pourghasemi (2), Grünfelder (1), Terenyi (2), Nakhayenka (1). Edző: Skaliczki László.

Balatonfüredi KSE: Székely – Iváncsik T. (2), Ligetvári (-), Bánhidi (-), Gerdán (-), Faluvégi (5), Kovacsics (2). Csere: Komendánt (kapus), Németh B. (1), Győri M. (2/1), Vilovski (3), Vasvári (-), Gábori (2), Juhász K. (-), Grigorjev (9), Szöllősi B. (7). Edző: Csoknyai István.


Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 2/1.


Skaliczki László: – Ez szégyen! Ilyen teljesítményt nem engedhet meg magának az MKC. A vasárnap után nem bírtuk el a szerdát...

Csoknyai István: – Az első félidőben nagyon koncentráltan játszottunk, és eldöntöttük a két pont sorsát. A másodikban a cseréknek is szereplési lehetőséget adtam. Ilyen arányban is megérdemelten nyertünk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!