Sport

2014.12.13. 14:13

MKC: A célkézilabda és az élettér

Mezőkövesd - Balmazújvárosban küzdenek a pontokért a hét végi fordulóban az MKC férfi kézilabdázói.

Mezőkövesd - Balmazújvárosban küzdenek a pontokért a hét végi fordulóban az MKC férfi kézilabdázói.A matyóvárosiak vasárnap 18 órától a Kőnig-Trade vendégeként lépnek pályára. A házigazdák legutóbb kikaptak a feljövőben lévő Komlótól, ahol a kövesdiek egy pontot gyűjtöttek, most viszont nem akarnak „megfázni”.

Nehéz meccs lesz

– Ahogyan már korábban mondtam, most vagyunk abban a szakaszban, amikor meg kell tollasodnunk – mondta humorosan Skaliczki László, a Mezőkövesdi KC vezetőedzője. – Komlón a tervezett két pontból csak egyet tudtunk kicsikarni, a Ceglédet viszont remek mérkőzésen megvertük, most pedig Balmazújvárosban van jelenésünk. Ez az a találkozó, amelyet mindkét gárda meg akar nyerni, de győztes csak egy lehet. Nagy küzdelemre számítok és nehéz meccsre!

A tréner a tabellára pillantva később így folytatta:

– A Balmazújvárosnak a lét a tét, nekünk meg a középmezőny. Ha megkaparintjuk az áhított egységeket, akkor megszilárdítjuk a helyünket félúton, az élmezőny és az alsóház között. Motivált alakulatok feszülnek majd egymásnak, így nem kétséges, hogy kiélezett hatvan perc vár a fiúkra. A hajdúságiakat jól ismerjük, játékukat oda-vissza kiveséztük. Tudjuk róluk, hogy az élvonal egyik legtöbbet futó együttesével találkozunk: a hazaiak gyorsak, minden eladott labdát és technikai hibát megbüntetnek, védekezésben markánsak, az ütközéseket felvállalják, szélsőikkel jól operálnak, támadásban pedig bátran építkeznek az átlövőikre. Ezek így, felsorolva, komoly fejtörést okoznak, felkészülésünk során figyelembe is vettük az említetteket.

Célkézilabdát

A kövesdiek mestere, mint róla köztudott, nagymestere a taktikázásnak, a kártyák keverésének, Skaliczki László pedig Balmazújvárosra is egészen biztosan kitalál valamit.

– Azt mondtam fiaimnak, hogy az újvárosiaktól el kell venniük az életteret – közölte nevetve a vezetőedző. – Ezt fegyelmezett, és úgynevezett célkézilabdával érhetik el. Nem kell bonyolult manőverekbe kezdeniük, csak azt kell nyújtaniuk, amit tudnak, amivel a Ceglédet legyűrték. A héten jól dolgoztak, s mivel keretünk komplett, valamennyi játékosunk a fedélzeten van, nem félek. Mindenki hadra fogható, és mindenki hisz a sikerben, ebből táplálkozunk, erre építünk; jókedvűen akarunk hazatérni a vasárnap esti kirándulásról.

ÉM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!