Sport

2014.12.09. 11:49

Mezőkövesd Zsóry FC: Fejlődőképes fiataljaiknak higgadtabban kell játszaniuk

Mezőkövesd - A Mezőkövesd Zsóry FC NB II-es csapatának szakvezetője alapvetően elégedett fiainak játékával.

Mezőkövesd - A Mezőkövesd Zsóry FC NB II-es csapatának szakvezetője alapvetően elégedett fiainak játékával.Tóth László vezetőedző irányításával a 30 pontos Vasas, és az ugyancsak 30-as Békéscsaba mögött 29 ponttal a harmadik helyre került a matyóvárosiak együttese.

Mentek, jöttek

– A Vasas és a Gyirmót meccsek ellenére elégedett vagyok – kezdte a tréner, majd így folytatta: – Keretünk jelentős átalakuláson ment át annak ellenére, hogy a társaságot szerettük volna egyben tartani, de az osztályváltás közbeszólt. Voltak, akiknek menniük kellett, mert nem tartottunk igényt rájuk, és voltak, akiket marasztaltunk, de szerződésük alapján távozhattak. Végül másfél csapatra való labdarúgó elment és ugyanennyi jött. Olyanok, akik tehetségesek, megfelelően motiválhatók és hosszú távon nem az NB II-ben képzelik el a jövőjüket. Némi problémát okozott, hogy emberi kvalitásaikat, erősségeiket és gyengéiket csak a meccseken ismerhettük meg. Ennek ellenére a csapat kiegyensúlyozott képet mutatott, a mérkőzések jelentős részében fölényben játszottunk, a mi akaratunk érvényesült, de ez nem mindig párosult a kívánt eredménnyel, bár néhány, vereséggel felérő döntetlenért járó pont is jól jött. A sors úgy akarta, hogy ne kényelmesedjünk el, ezért jártuk meg a poklot a Gyirmót, a Vasas, vagy éppen a Szolnok ellen. Most ugyan nem állunk feljutó helyen, de a mondás szerint nem a csatát kell megnyerni, hanem a háborút.

Oroszlánként

A Mezőkövesd Zsóry FC-n rajta volt az „átok” ősszel. Erről a több mint érdekes történetről így vélekedett Tóth László vezetőedző:

– Ellenfeleink az utolsó percekben ész nélkül, kamikaze módjára küzdöttek az egyenlítésért, mi pedig a legutolsó labdaérintésből is „benyaltunk” néhány gólt. Emiatt hullajtottunk el vagy 6 pontot. A büntetők és a helyzetkihagyások is az agyamra mentek, s ezek nem írhatók a balszerencse számlájára. Fejlődőképes fiataljainknak higgadtságban kell előrelépniük, s ha helyén lesz a szívük, meg a sorsdöntő pillanatokban jó döntéseket hoznak, akkor… Szeretném, ha mindenkiben tudatosulna, hogy a feljutásért küzdünk, ezt el kell érnünk – ezért érzelgősségnek nincs helye nálunk. Név szerinti egyéni értékelést nem mondok, mert a fiúk érzékenyek, szavaimon hetekig tépelődnének. Ezért csak annyit, hogy valamennyi játékosunknak voltak jobb és gyengébb pillanatai. Két-három ember csalódást okozott, tőlük nagy valószínűséggel megválunk, de ezt az öltözőben közöljük és nem a sajtón keresztül üzenünk nekik. Az első edzéskor pedig a szurkolók is látni fogják, hogy ki nem lesz a társak között. Nincs harag és sértődés, máshol formába lendülhetnek, pályafutásuk még kiterebélyesedhet.

Január 6-án

A kövesdiek jövőre nagyon hamar munkához látnak, január 6-án kezdik az alapozást.

– Nálunk minden ötös, minden adott, ezért nem megyünk-vágyunk sehová, itthon fogunk dolgozni. A város korábbi és jelenlegi vezetői előrelátóak voltak, megteremtették a tárgyi feltételeket, sporttelepünk összkomfortos, ráadásul a gyógyfürdő is önmagát kínálja a kiegészítő programokra. Két hét bentlakásos edzőtáborozást is tartunk: február 2-14. között Zsóryban készülünk majd a tavaszi szezonra. A teljes programunk készen van, ezen már csak esetleges lemondás, vagy váratlan esemény miatt változtatunk, s ha így lesz, erről természetesen értesíteni fogjuk majd szurkolóinkat.

ÉM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!