Sport

2014.12.17. 09:32

Kisebb teremben kisebb különbség?

Miskolc - A Vasas elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágónak sem az Albrecht-MVSC-MVSI az esélyese.

Miskolc - A Vasas elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágónak sem az Albrecht-MVSC-MVSI az esélyese.A női röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, ma 17.00-tól Miskolcon, a Csokonai úti csarnokban Albrecht-Miskolci VSC-MVSI – Vasas Óbuda mérkőzést rendeznek. A kupacsatát a vendégek várják előnnyel, hiszen egy héttel ezelőtt simán, három játszmában nyertek a fővárosban, ami nem is csoda, hiszen más kategóriát képviselnek. Ez a két csapat jelenlegi élvonalbeli helyezésén is látszik, hiszen az NB I-ben, a 12 csapatos mezőnyben a Vasas a 2. helyen áll, az MVSC pedig hátulról a harmadik. Biztató jelek A kupa negyeddöntői között vasárnap Nyíregyházán játszott bajnokit az MVSC, és bár pont nélkül maradtak, a miskolciak edzője, Toma Sándor látott biztató jeleket.

– A vasárnapi meccsen biztató formát mutattak a lányok, önmagához képest jól játszott a csapat, az első és a második szettben partiban tudtunk lenni még azzal együtt is, hogy a számunkra szokatlan nagy teremben rendezték a meccset. Más kérdés, hogy a végén aztán pont nélkül maradtunk – mondta Toma Sándor.

A vasutasok edzőjétől azt is megtudtuk, hogy liberó poszton vannak gondjaik, Nagy Zs. ugyanis megsérült, Jobbágy sem látogatja az edzéseket, lehet, hogy műteni kell a lábát, így Csarkó játszik ezen a poszton. – Csarkó az egyik legjobban mezőnyöző játékosunk, és bízom benne, hogy ezt meg is fogja tudni mutatni – jegyezte meg a miskolci tréner, majd így folytatta: – Kovács Edina betegség miatt hagyott ki edzést, de remélem, ettől függetlenül vállalni tudja a játékot a Vasas ellen.

Mi a cél?

Arra a felvetésre, hogy mire számít, mi a cél a Vasas elleni kupavisszavágón, Toma Sándor így felelt:

– Az első meccs meglehetősen sima volt, ellenfelünk jobb erőkből áll, meg is nyitottak minket rendesen. Most a kisebb csarnokunkban nem fognak tudni annyira hátramenni, és remélem, hogy játékban tudjuk majd tartani a labdát, és lesznek olyan megoldásaink, amelyekre büszkék lehetünk. Ez a kupameccs jó felkészülés lehet a szombati, Kaposvár elleni hazai bajnokira, az erőviszonyok alapján azon a találkozón több keresnivalónk lehet, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy a Vasas elleni MK-mérkőzést ne vennénk komolyan.

ÉM-BCS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!