Sport

2014.12.15. 15:39

Ezüstérmes lett a megyei fociválogatott

Csak büntetővel maradtak alul a borsodiak a Csank János által vezetett Pesttel szemben.

Csak büntetővel maradtak alul a borsodiak a Csank János által vezetett Pesttel szemben.Négy megye (Borsod-Abaúj-Zemplén, Pest, Fejér és Győr-Moson-Sopron) válogatottja harcolta ki a jogot arra, hogy a múlt szombaton részt vegyen a Csongrád megyében megrendezett országos döntőn. A két elődöntőt délelőtt bonyolították le: az egyiken, Makón Pest megye és Győr-Moson-Sopron megye 1–1-re végzett egymással, míg büntetőkkel 5–4-re az előbbiek diadalmaskodtak. A másik meccsen, Hódmezővásárhelyen Borsod-Abaúj-Zemplén megye – Ondó János két találatával – 2–1-re verte Fejér megye legjobb­jait. A bronzéremért folytatott csatát a „győriek” hozták 2–0-ra Fejérrel szemben, míg az első hely, 1–1 után (a borsodi gólszerző Horváth Benjámin volt) csupán büntetőkkel dőlt el, mégpedig az egykori szövetségi kapitány, Csank János által edzett pestiek javára.

Győzelmi esélyek

– Az elődöntő csapkodó játékot hozott, ugyanakkor nagyon hajtós volt a mérkőzés, amelyen tudtunk két gólt szerezni, és ezzel kivívtuk a finálét – mondta az Észak-Magyarországnak Sándor Zsolt, a megyei válogatott egyik trénere. – A második meccsen egy jó csapat ellen küzdöttünk, melynek olyan szakemberek, ismert nevek ültek a kispadján, mint Csank János, Limperger Zsolt, Schindler Szabolcs vagy Hámori István. Nulla–egyről tudtunk felállni, egyenlíteni, volt még két kapufánk is, úgyhogy győzelmi esélyeink voltak, sajnos a büntetőpárbajban alulmaradtunk.

A másik szakvezető, Pachinger János az alábbi gondolatokat tette még hozzá:

– A játékosok maximálisan mindent megtettek azért, hogy győzni tudjunk, ezért mérhetetlenül büszkék vagyunk rájuk. A rendes játékidőben nem kaptunk ki a sorozatban sem a selejtezőben, sem most, de ez van, ez most így erre volt elég. Azt gondolom, hogy méltóképpen képviseltük a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei amatőr focit ezen az eseményen…

A döntőt a helyszínen tekintette meg Sajti Viktor, az MLSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója, valamint Koleszár György szakmai igazgató.

ÉM-MI

Megyeválogatottak, döntő (2x25 perc)

Pest megye – Borsod-Abaúj-Zemplén megye

1-1 (0-0) – büntetőkkel 4-2

Makó, műfű, 100 néző. V.: Borbás (Csamangó, Gáleg).

Pest: Kertész – Ország, Király, Kóbor, Cservenka, Kónya, Varga, Csizmadia (Szebellédi, 59.), Less K. (Pap, 49.), Németh Sz. (Petruska, 43.), Less T. (Zalaegerszegi, 26.). Vezetőedző: Csank János.

B.-A.-Z.: Tarr – Busai, Boczki, Paranai, Tóth, Horváth, Németh D. (Nagygyörgy, 58.), Subert, Tátrai (Mihálszki, 41.), Ondó, Zsarnai (Németh B. 49.). Vezetőedző: Pachinger János.

Gólszerzők: Németh Sz. (37.), ill. Horváth (51.).


A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei válogatott kerete: Tarr Tibor (Felsőzsolca), Bukta Krisztián (Bogács), Busai Barnabás (Bogács), Paranai Gábor (Tállya), Boczki Attila (Felsőzsolca), Komjáti Dániel (Edelény-Tomor-Lak), Mihálszki Csaba (Tállya), Komlóssy Bence (Felsőzsolca), Németh Dénes (Tállya), Subert Attila (Edelény-Tomor-Lak), Tátrai Gergő (Sajóbábony), Horváth Benjámin (Tállya), Kótai Ferenc (Edelény-Tomor-Lak), Zsarnai Róbert (Felsőzsolca), Ondó János (Tállya), Nagygyörgy Ádám (Bogács), Tóth Szabolcs (Tállya), Németh Béla (Tállya).

A stáb: Pachinger János, Sándor Zsolt (edzők), Gál Zsolt (gyúró).


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!