Sport

2014.12.28. 23:26

A tavalyi győztes is kapitulált

A MOL Liga tavalyi győztesét magabiztos játékkal győzték le a Jegesmedvék az idei utolsó mérkőzésükön.

A MOL Liga tavalyi győztesét magabiztos játékkal győzték le a Jegesmedvék az idei utolsó mérkőzésükön.

A mérkőzésből alig tel el egy perc, amikor Becze fonák emelése centikkel kerülte el a bal felső sarkot. Egymást követték a miskolci helyzetek, Cikanek azonban jól védett, ám a 9. percben már ő is tehetetlen volt: Dansereau passzolt a palánk mellett Tóthnak, aki remekül hozta helyzetbe a kapu elé korcsolyázó Hajóst, ő pedig a felső sarokba emelt (1-0). A 11. percben két hazai védőre két szlovák csatár ment, és Caladi kilőtte a hosszú sarkot (1-1). Gyorsan jött a válasz: a 14. percben másodpercek alatt kétszer is kipattant a korong Cikanekről, és a másodikat Metcalfe lőtte közelről a hálóba (2-1). Az utolsó két percben Cikanek öt nagy védéssel tartotta meccsben csapatát.

Metcalfe duplázott

A második harmadban ismét a hazaiak kezdtek jobban. A 3. percben, a semmiből egyenlített ismét a vendégcsapat: Klobucnik egy lépésről piszkált be egy középre adott korongot (2-2). Továbbra is a hazaiak voltak enyhe fölényben, és a 10. percben ismét megszerezték a vezetést: Metcalfe egy kipattanót emelt a hálóba (3-2). A gól után kicsit megzavarodott az Érsekújvár, és percekre be is szorultak a saját harmadába. A 18. percben kettős előnybe kerültek a vendégek, ám különösen a második ítélet volt nagyon vitatható, Majoross Gergely vezetőedző nem véletlenül reklamált hosszasan. A kettős fórt önfeláldozó védekezéssel húzták ki a Macik.

Két előnyből két hazai gól

A harmadik harmadban továbbra is a Miskolc dominált, a 2. percben Tóth lövését vállal védte a szlovák kapus. Egy perccel később emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék és ezt 9 másodperc alatt váltották gólra: Metcalfe a támadó bedobó pontról lőtt a kapuvas alá (4-2). A 10. percben újabb vendégkiállítás, újabb miskolci gól: Tóth maradt egyedül a kapussal szemben, először még védett mammuttal Cikanek, az ismétlés viszont már átcsúszott a kapus lábai között és a gólvonalon (5-2). A 12. percben a vendégek is emberelőnybe kerültek, de a két perc alatt Cikaneknek kettő, Bálizsnak egy lövést kellett védenie.

A Miskolci Jegesmedvék meggyőző játékkal, magabiztosan győzték – a szezonban már negyedszer – a tavalyi MOL Liga győztest.


JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék - HC Nové Zámky

5-2 (2-1, 1-1, 2-0)

Miskolci jégcsarnok, 1400 néző. V.: Babic, Wolf, Pálkövi, Sipos.


Miskolci Jegesmedvék: Bálizs – Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Nagy, Szilágyi, Láda B., Cohen, Becze, Tóth, Dansereau, Láda P., Dudas, Budai, Miskolczi, Dósa, Fliszár, Duschek(k). Edző: Majoross Gergely.

HC Nové Zámky: Cikanek – Huba, Lesko, Brandis, Podstavek, Baron, Klobucnik, Puchovsky, Stefanka O., Dubec, Hrudik, Hurtaj, Durco, Král, Kowalczyk, Frolik, Weissmann, Caladi, Siska, Faith, Chrenko, Krajcovic(k). Edző: Slavomir Chlebec.


Gól: Hajós, Metcalfe(3), Tóth ill., Caladi, Klobucnik

Kiállítás: 10 perc (+10 perc fegyelmi Dudas) illetve 8 perc


Majoross Gergely: - Az utóbbi három mérkőzésen kezdett összeállni az a játék, amelyet az elmúlt hónapokban gyakoroltunk. Nemcsak fizikailag vagyunk rendben, most már taktikailag is nagyon fegyelmezetten játszunk. Emellett a hatékonyságunk is megkérdőjelezhetetlen, hiszen a tavalyi ligagyőztest 3-4 komoly helyzeten és két gólon tudtuk tartani.

Slavomir Chlebec: - Egészen kitűnő mérkőzést vívtunk egy nagyon erős csapat ellen. A Miskolc láthatóan nagyon akart győzni, mi is hajtottunk keményen, de sok helyzetet hagytunk ki, különösen emberelőnyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!