Sport

2014.11.18. 23:34

Potyogtak a gólok, repültek a plüssmackók

Az Újpest látogatott el kedden este a Jégcsarnokba, ahol a Jegesmedvék ismét meggyőző fölénnyel verték őket.

Az Újpest látogatott el kedden este a Jégcsarnokba, ahol a Jegesmedvék ismét meggyőző fölénnyel verték őket.

A Jegesmedvék ezen az estén újoncot avattak a 17 éves Győrfy Tihamér személyében. A mérkőzést elsöprő lendülettel kezdték a Jegesmedvék, azonnal a kapujához szögezték az Újpestet. Egymás után alakították ki a helyzeteket, de Pleszkán remekül védett, és csak ő tartotta meccsben a csapatát. Az Újpest a térfeléről sem nagyon tudott kijönni, és Duschek kapujához is először a 6. percben jutottak el, az első lövésük Mihalik nevéhez fűződött. Az óriási nyomás a 14. percben érett góllá, amikor – emberelőnyben – egy szépen kipasszolt támadás végén Metcalfe közelről mattolta Pleszkánt, és ezzel plüssállatok százait állította röppályájára (1-0).

Egy gól és egy bunyó

A második harmadban továbbra a hazaiak diktálták a tempót, a mindössze három sorral felálló Újpest erejét pedig felemésztette a védekezés. A 6. percben az egyedül maradt Hajós elé pattant a korong, amelyet közelről emelt a kapuba (2-0). A 13. percben a kissé egyoldalú mérkőzésbe Tóth és Ványi bunyója vitt egy kis színt, amelynek végén mindkét játékos mehetett zuhanyozni. A 15. percben Sagert kapott két percet, és az emberhátrány alatt Duschek bravúrjai ragadtatták tapsra a publikumot.

Beindult a Maci-henger

A harmadik harmad 2. percében Egyed ugorhatott ki egyedül, de szólóját Duschek védte. Szinte az ellentámadásból növelte előnyét a Miskolc: Budai a kék vonal közeléből lőtte ki a jobb felső sarkot (3-0). A 6. percben gyönyörű gólt hoztak össze a miskolci fiatalok: Fliszár több védőt is kicselezett, de lövése a kapuvason csattant, a kipattanó Miskolczihoz került, aki közelről nem hibázott (4-0). A 8. percben újabb gólnak örülhetett a hazai közönség: Becze távoli lövésébe Nagy piszkált bele, és a korong Pleszkánon átpördülve szédült a kapuba (5-0). A 12. percben Becze a védők között lőtt kapura, és a korong Pleszkán lábai között csúszott a hálóba (6 -0).JEGYZŐKÖNYV

Miskolci Jegesmedvék – Újpesti TE

6-0 (1-0, 1-0, 4-0)

Miskolci jégcsarnok, 900 néző. V.: Varjú, Németh, Kormos, Berger.


Miskolci Jegesmedvék: Duschek – Boyle, Gőz, Sagert, Hajós, Győrfy, Popovics, Metcalfe, Roczanov, Nagy, Szilágyi, Láda B., Cohen, Becze, Tóth, Dansereau, Láda P., Dudas, Budai, Miskolczi, Fliszár, Bálizs(k). Edző: Majoross Gergely.

Újpesti TE: Pleszkán – Lindgren, Mihalik, Egyed, Lőrincz, Ványi, Virág, Hegyi, Coleman, Durak, Tóth, Pichler, Kiss, Garbacz, Turbucz, Gágyor, Sommer, Ágoston(k). Edző: Szilassy Zoltán.


Gól: Metcalfe, Hajós, Budai, Miskolczi, Nagy, Becze ill.,

Kiállítás: 11 perc (+20 perc Tóth) illetve 11 perc (+10 perc fegyelmi Durak, +20 perc Ványi)


Majoross Gergely: - Jól kezdtünk, később azonban, főként a kiállítások miatt, letértünk a helyes útról. A harmadik harmadban tértünk ide vissza, és végül úgy fejeztük be a mérkőzést, ahogy végig kellett volna játszanunk.

Szilassy Zoltán: - Az első két harmad vállalható volt, ám a harmadikban a fizikai játékban nagyon alulmaradtunk, és erre az sem mentség, hogy kevesen voltunk. Támadásban meg voltak a helyzeteink, de a kipattanókért nem harcoltunk elég keményen, így végül nem tudtunk betalálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!