Sport

2014.11.29. 12:22

MKC: Fontos a hazainak, fontos a látogatónak

Szombaton 17 órától Komlón vendégeskedik a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.

Szombaton 17 órától Komlón vendégeskedik a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapata.November 18-a után lép ismét küzdőtérre a dél-borsodi együttes, mégpedig a tabella sereghajtója, a Sport36-Komló otthonában. Az MKC szakvezetőjének van helyismerete Baranyában…

– Igen, ugyanis három évig, 1992-től 1995-ig voltam vezetőedző a Komlói BSK-nál, ott alapoztam meg a következő húsz évemet – jelentette ki Skaliczki László, majd a mostani Komlóról szólva így folytatta: – A baranyaiak most a bennmaradásért harcolnak, a múlt pénteken begyűjtötték első győzelmüket, a Cegléd 22-21-es megverésével. Nagyjából ezen lőtt gólmennyiség környékén mozognak, de ezúttal a védekezésük jobban rendben volt, mint előtte. Ez a győzelem biztos, hogy átszakított bizonyos gátakat náluk. Erősítettek is a napokban, szerződtettek egy ukrán-orosz kettős állampolgársággal rendelkező jobbátlövőt, Alekszander Semikovot.

Átigazolási fronton az MKC is lépett: a pénteken műtött kapus, Liszkai Szilveszter pótlására a 22 esztendős Holló Balázst szerződtették, aki az NB I/B-s Szentendrei KC-től érkezett.

És, hogy mi billentheti a mérleg nyelvét az MKC felé?

– Nagyon fontos a téthelyzetben való megfelelő viselkedés, hogy a csapat állapota éppen optimális legyen – hangsúlyozta a kövesdiek mestere. – Ilyen szituációban lényeges még, hogy a rendelkezésre álló erőt, erőforrásokat jól beosszuk, valamint a kulcsembereknek is hozzá kell tenniük azt a kis pluszt. Emellett, azt hiszem, picit összedolgozottabbak vagyunk már, mint ellenfelünk, folyamatosabb a támadójátékunk, ami mellett elengedhetetlen a kapusteljesítmény, amely ugyanúgy döntő lehet, mint a védekezés minősége.

ÉM-MI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!