Sport

2014.11.15. 13:37

MKC: Ezúttal nem a pontok számítanak…

Mezőkövesd - Oda-vissza nyolcszáz kilométeres utazás vár a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapatára.

Mezőkövesd - Oda-vissza nyolcszáz kilométeres utazás vár a Mezőkövesdi KC NB I-es férfi kézilabdacsapatára. A Csurgói KK – MKC találkozót az élvonal tizenkettedik fordulója keretében rendezik, a kezdési időpont vasárnap 17 óra lesz. Az összecsapásra a hétközi, Orosházán rendezett Magyar Kupa-találkozón készültek fel a matyóvárosiak, akik nem várt arányú diadalukkal kellemes meglepetést szereztek szurkolóiknak.

– A Viharsarokban ugyanolyan kiválóan játszottunk, mint a két legutóbbi NB I-es mérkőzésünkön – kezdte Skaliczki László vezetőedző, majd hozzátette: – Ennek azért örültem, mert lendületben maradtunk és igazoltuk jó formánkat. A fiúk hetek óta nagyon motiváltak, gratuláltam is nekik ehhez a kevesek által remélt győzelemhez és főleg ennek arányához, hiszen ellenfelünket nem kevesebb, mint nyolc góllal gyűrtük le. Nagyon megnőttek a továbbjutási esélyeink, a „csekket” itthon már csak be kell váltanunk.

Az MKC-re most szupernehéz minisorozat vár: Radnicék útjába vasárnap-kedd bontásban két hazai élcsapatot állított a sorsolás szeszélye.

Vegyék fel a ritmust

– Két nap, két kiváló alakulat, közben pedig még az utazásból is elegünk lesz – folytatta a tréner. – Mivel Csurgóra, pontosabban fogalmazva Nagyatádra nem megyünk el már előző nap, ezért korán indulunk és csak másnap érünk haza, egy kis átmozgatásra pedig biztosan megállunk valahol. A retúr nyolcszáz kilométer elég sok, de nincs mit tenni, ezen is túl kell esnünk, ráadásul profik vagyunk, nem panaszkodhatunk. A kirándulás, már ami a pontokat jelenti, kevés jóval kecsegtet számunkra, de azt kérem a fiúktól, hogy tegyék oda magukat, igyekezzenek saját játékukat nyújtani védekezésben és támadásban is. Őrizzék meg motivációs szintjüket, küzdjék le nehézségeiket. Nekünk arra kell koncentrálnunk, hogy a találkozó egyes szakaszaiban tartsuk a lépést a hazaiakkal, vegyük fel a ritmusukat, nyerjünk meg minél több párharcot. Meglévő tudásunkra bátran építkezhetünk, aztán mi ezúttal semmit nem veszíthetünk, viszont ha lesz tartásunk, akkor a jövőre vonatkozóan sokat nyerhetünk. Az is lényeges, hogy sérülés nélkül ússzuk meg a vasárnapi fordulót, hiszen szinte rögtön jön a Szeged, majd következnek a sorsunkat ténylegesen befolyásoló fordulók és összecsapások.

ÉM-KT

Nagyatádon

A mérkőzést a nagyatádi városi sportcsarnokban rendezik. Ennek egyszerű oka van: a csurgói komplexumot felújítják, ezért ott nem játszhatnak a csapatok. Csurgót és Nagyatádot egyébként csak 25 kilométer választja el egymástól, így a kövesdiek – már ami az utazást illeti – szinte semmit nem spórolnak...


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!