Sport

2014.11.30. 23:19

MKC: A végén az egy pontnak is örülhettek

Mezőkövesd - Győzelemre állt, majd vesztésre, végül döntetlent ért el az MKC férfi kézilabdacsapata.

Mezőkövesd - Győzelemre állt, majd vesztésre, végül döntetlent ért el az MKC férfi kézilabdacsapata.Az NB I-es bajnokság 15. fordulójának keretében az eddig mindössze két pontot szerzett Komló vendége volt a matyóvárosi együttes. Skaliczki László vezetőedző alakulata ezért a győzelem reményében lépett pályára, de mint a lefújáskor kiderült, még az ikszet is „ajándékba” kapta.

Időn túlit hibáztak

Az első félidő első szakaszában egymást kóstolgatták a csapatok, hol az egyik, hol a másik társaság vezetett egy góllal. Ekkor mindkét oldalon sok technikai hibát követtek el a játékosok, akik pontatlan lövések sorával is „jeleskedtek”. Aztán a kövesdiek lábra kaptak: feljavult a védekezésük, támadásban gyorsabb játékra váltottak, és a 25. percben kétgólos előnyt csikartak ki. A küzdőjelleg domborodott ki, a borsodiakat a korrekt játékvezetés mellett Volarevic repítette előre, a kapus ugyanis góloknak látszó labdákat hárított jó érzékkel. Az MKC az első félidő vége után háromgólos előnnyel térhetett volna pihenőre, az időn túli hetest azonban Vasic elhibázta (13–15).

A szünet után pompásan kezdtek a vendégek, akik szárnyaltak: 4–0-ás szériát produkáltak, és amikor a 39. percben 19–13-as előnyüket mutatta az eredményjelző, akkor a csapat majd’ valamennyi tagja „hátradőlt”. Radnicék azt hitték, hogy könnyű győzelmet aratnak, elkezdtek fölényeskedni, a Komló pedig lemásolta ellenfelét, és ugyancsak négy találatot szerzett zsinórban. Ez elbizonytalanította az MKC-t, melynek tagjain a tanácstalanság lett úrrá. Később váltott találati aránnyal még mindig a mezőkövesdiek látszottak nyertesnek (50. perc: 20–23). A hajrában azonban Dzonóék a bajnokság leggyengébb tíz percét adták elő, egyszerűen képtelenek voltak a kapuba találni, míg a Sport36 csapata négyszer is eredményes volt (58. perc: 24–23).

Négy másodperccel

Már-már úgy tűnt, hogy megszületik a forduló meglepetése, ez azonban elmaradt, mert négy másodperccel a meccs végső sípszava előtt Cuzic megrázta magát, és beállította a 24–24-es végeredményt, amely a vendégek számára vereséggel ér fel. A Mezőkövesdi KC gárdája támadójátékának csődje miatt veszített pontot – vagy, más nézőpontból szemlélve, némi szerencsével nyert egyet…

ÉM-KT

Jegyzőkönyv

Sport36-Komló – Mezőkövesdi KC

24-24 (13-15)

Komló, 700 néző. V.: Dobrovits, Tájok.

Sport36-Komló: Granic – Oszlár (2), Semikov (6/4), Szögi (5), Hadziomerovic (1), Szöllősi B. (5), Wéber (2). Csere: Selymes (kapus), Laufer (-), Nagy Z. (-), Kun (1), Sebestyén (1), Marcsek (-), Radjenovic (1). Vezetőedző: Ratko Djurkovic.

Mezőkövesdi KC: Volarevic – Pálos (2), Radnic (3), Pavlovic (-), Trivkovic (1), Dzono (3), Vasic (7/1). Csere: Holló (kapus), Grünfelder, Cuzic (6/3), Lókodi (2), Nakhayenka (-). Vezetőedző: Skaliczki László.

Kiállítások: 10 perc + kizárás (Nagy Z.), ill. 6 perc.

Hétméteresek: 5/4, ill. 6/4.


Ratko Djurkovics: – Ha a végeredményt tekintem, akkor elégedett lehetek a döntetlennel, ugyanis hatgólos hátrányból, vesztett helyzetből álltunk fel, ezért dicséretet érdemelnek a fiúk. Ha az első félidőben zártabban védekezünk, akkor biztosan nyerünk, de játékosaim ekkor szellősen játszottak. A második játékrészben már azt csináltuk, amit az öltözőben megbeszéltük, és tulajdonképpen csak egy hajszál választott el minket a hőn áhított sikertől.

Skaliczki László: – A szinte már megnyert mérkőzésen végül, ezt elismerem, szerencsével szereztünk 1 pontot. Érthetetlen számomra az, amit az utolsó negyedórában támadójáték címén előadtunk. Ilyet nem szeretnék látni fiaimtól az elkövetkező hetek fontos összecsapásain. Ha valamit el akarunk érni, fel akarunk mutatni ebben a bajnokságban, akkor végig sokkal jobbat kell produkálnunk.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!